Nijemci će u ovoj godini realizirati oko 70 milijuna putovanja

Nijemci će u ovoj godini realizirati oko 70 milijuna putovanja

Autor:  HrTurizam.hr

18. siječnja 2024.

Hrvatska turistička zajednica predstavlja turističku ponudu na sajmu za široku publiku CMT (Caravan, Motor und Touristik) u Stuttgartu, koji se održava od 13. do 21. siječnja 2024. Riječ je o najvećem takvom događanju u Njemačkoj koje već tradicionalno broji više od 250.000 posjetitelja iz svih dijelova svijeta. Hrvatska turistička zajednica uz 16 hrvatskih suizlagača nastupa na velikom izlagačkom štandu, a sve s ciljem približavanja različitih segmenata hrvatskog turizma širokoj javnosti i ključnim dionicima turističkog sektora.

Važnost nastupa na sajmu u Stuttgartu, na kojem su glavne teme turizam, destinacije, kamping i slobodno vrijeme, naglašava Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

"Sajam CMT privlači pozornost publike i medija u cijeloj pokrajini Baden-Württemberg, koja je jedno od najizdašnijih turističkih tržišta u Europi. Ovaj sajam ujedno predstavlja mjesto na kojem se tradicionalno objavljuju prvi rezultati istraživanja turističkog tržišta Reiseanalyse, koje provodi institut FUR iz Kiela i koje se smatra najmjerodavnijim istraživanjem na njemačkom tržištu. Prema dobivenim rezultatima trendovi putovanja Nijemaca u ovoj bi godini ponovno mogli biti na razini prije pojave korona virusa, dok bi fizički obujam ukupnog prometa mogao doseći razinu iz dosad rekordne 2019. godine", poručio je Staničić.

Istraživanje tržišta Reiseanalyse provedeno je na uzorku od 7.000 ispitanika te je riječ o najmjerodavnijoj turističkoj studiji na njemačkom tržištu. Tako ova analiza detaljno opisuje trendove putovanja Nijemaca i turistička očekivanja u narednom razdoblju. Podaci predviđaju da će njemački putnici u 2024. realizirati oko 70 milijuna putovanja koja će trajati barem pet dana, što ukazuje na potencijalno kvalitetnu sezonu u tekućoj godini.

"CMT je prvi turistički sajam u godini na njemačkom tržištu te ga se smatra prvim indikatorom turističke potražnje u Njemačkoj. Na sajmu je prisutno oko 1.600 izlagača, a već je tijekom prošlog vikenda zabilježeno 70.000 posjetitelja. Te su brojke najbolji dokaz da je riječ o renomiranoj turističkoj manifestaciji u sklopu koje Hrvatska turistička zajednica, kao i ostali predstavnici hrvatskog turizma, učinkovito i na visokoj razini prezentiraju najbolje domaće turističke prakse i bogatu ponudu hrvatskih turističkih proizvoda", izjavio Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj.

Cmt stuttgart 2024 izvor htz 1

Dodajmo kako iz instituta FUR dodatno naglašavaju kako će Nijemcima njihova zemlja ostati najomiljenije odredište, dok će među inozemnim destinacijama pri samom vrhu traženosti biti Španjolska, Italija, Turska, Hrvatska, Austrija i Grčka. Također, ističu kako većina ispitanika svoju osobnu financijsku situaciju smatra stabilnom pa tako 54% njih u ovoj godini planira realizirati barem jedno putovanje.

Izvor i foto: Hrvatska turistička zajednica

Autor:  HrTurizam.hr

18. siječnja 2024.