Aminess predstavio platformu za edukaciju zaposlenika – Aminess HUB

Turistička kompanija Aminess prošle je godine pokrenula edukativni projekt „Aminess Gourmet Lab“, koji je pod vodstvom chefa Davida Skoke, imao za cilj educirati mlade kuhare, konobare, barmene i ostale...

Turistička kompanija Aminess prošle je godine pokrenula edukativni projekt „Aminess Gourmet Lab“, koji je pod vodstvom chefa Davida Skoke, imao za cilj educirati mlade kuhare, konobare, barmene i ostale članove Aminess gourmet tima.

Nakon odličnih reakcija, sada je Aminess otišao korak dalje, te je jučer predstavio novu cjelovitu tj. proširenu edukativnu platformu „Aminess HUB“, koja povezuje skup internih edukacija s ciljem razvoja zaposlenika na svim razinama.

Projekt Aminess HUB okupit će niz vodećih i renomiranih stručnjaka iz različitih područja ugostiteljstva i upravljanja poslovanjem, a koji će zaposlenicima ove novigradske turističke kompanije prenijeti znanja iz područja gastronomije, ulaganja u osobni profesionalni razvoj te stjecanja dodatnih stručnih znanja koja će im pomoći u svakodnevnim poslovnim izazovima.

 „Osiguravanje kvalitete usluge i edukacija zaposlenika nužni su kako bi kontinuirano podizali visoku kvalitetu ukupne ponude za naše goste i strane turiste. Kroz projekt Aminess HUB i suradnju s najvećim profesionalcima želimo našim zaposlenicima omogućiti usavršavanje te dati priliku da uče od najboljih i tako grade svoje samopouzdanje, a time i kvalitetu usluge. Stvaranjem kvalitetnijeg proizvoda nastojimo potaknuti nove trendove u hotelijerstvu te napraviti kreativni iskorak u popularizaciji ugostiteljskih zanimanja, kao i turizma općenito“, izjavila je Sanja Žužić, voditeljica ljudskih resursa Aminess hotela i kampova.

Na edukacijama u sklopu projekta Aminess HUB sudjelovat će svi zaposlenici svih odjela i razina, dok će obvezna usavršavanja prolaziti svi zaposlenici odmah pri zaposlenju te zaposlenici koji su mijenjali radna mjesta.

Foto: Aminess

Također, važno je za naglasiti kako će nova edukativna platfroma obuhvatiti tri različita područja edukacije – Aminess Gourmet LAB, Aminess Smart i Aminess PRO.

Podizanje razine kvalitete usluga u turizmu kroz edukacije vodećih stručnjaka

Jedan od predavača bit će i poznati chef David Skoko koji će u sklopu edukacija Aminess Gourmet LAB Aminess zaposlenike učiti trendovima u visokoj gastronomiji kako bi gosti dobili vrhunsku kvalitetu usluge. Uz to, edukacije za Aminess gourmet tim obuhvaćat će i znanja a la carte kulinarstva, pripreme pansionskih jela te slastičarskih delicija.

S Aminessom surađujem dugi niz godina kroz razne radionice i degustacijske večere te mi je zadovoljstvo biti dio i projekta Aminess HUB s kojim ćemo nastaviti graditi priču o vrhunskoj gastronomiji u turizmu. Ovakve edukacije donose značajan iskorak u poboljšanju kvalitete usluge i kompletnog doživljaja boravka u hotelima te se radujem novim izazovima”, istaknuo je chef Skoko.

Razvijene su i Aminess PRO edukacije osmišljene da potiču cjeloživotno učenje i stjecanje novih profesionalnih znanja kako bi zaposlenicima pružili mogućnost usavršavanja osobnih kompetencija i razvoj profesionalne karijere. Zaposlenici će se tako usavršavati u razvoju vještina vođenja, osobnih kompetencija, mentoriranja te prodaje. Među predavačima će biti i izvršna direktorica vodećeg centra poslovnih vještina HalPet Petra Čolak. 

Turistički djelatnici moraju posjedovati skup kompetencija kako bi mogli uspješno razvijati svoj profesionalni put stoga je iznimno važno omogućiti im cjeloživotno učenje i stjecanje novih vještina. Drago mi je što imam priliku prenositi svoja znanja stečena višegodišnjim iskustvom te što ćemo zajedničkim snagama raditi na podizanju kvalitetu hotelske ponude Aminessa”, naglasila je Petra Čolak, izvršna direktorica tvrtke HalPet, prvog centra za poslovnu edukaciju u Hrvatskoj.

I na kraju, tu su i edukacije Aminess Smart koje se odnose na stjecanje dodatnih znanja koja će pomoći kompletirati razvoj profesionalne karijere Aminess zaposlenika. Učenje stranih jezika, IT edukacije i upravljanje kvalitetom samo su neke od vještina koje će biti predmet ovih edukacija.

Problem radne snage u turizmu najbolje se rješava zadržavanjem kvalitetnih radnika te njihovom edukacijom unutar kompanije. Iako se radi o dugotrajnom procesu, ovo je svakako najbolji i najefikasniji model kvalitetnog rasta i razvoja.  Bravo za Aminess.

Povezane vijesti: