Predstavljena biciklistička EuroVelo 8 web stranica koja prolazi kroz Hrvatsku

Hrvatska turistička zajednica izradila je novu internetsku stranicu ( www.eurovelo8.hr ) posvećenu hrvatskom dijelu nove Mediteranske biciklističke rute EuroVelo 8, u sklopu EU projekta MEDCYCLETOUR, u kojem aktivno sudjeluje kao jedan od...

Hrvatska turistička zajednica izradila je novu internetsku stranicu ( www.eurovelo8.hr ) posvećenu hrvatskom dijelu nove Mediteranske biciklističke rute EuroVelo 8, u sklopu EU projekta MEDCYCLETOUR, u kojem aktivno sudjeluje kao jedan od osam projektnih partnera.

Ova interaktivna stranica na hrvatskom i engleskom jeziku pomoći će u planiranju cikloturističkog odmora i boljem snalaženju u sedam hrvatskih turističkih regija kroz koje prolazi EuroVelo 8 biciklistička ruta u Hrvatskoj.

Glavna EuroVelo 8 ruta uključuje 20 dnevnih dionica G1-G20 na potezu od Istre do Dubrovnika, dugačku 1116 kilometara.

Informacije dostupne na stranici uključuju kartografski prikaz i GPX tragove, opise osnovnih i alternativnih dionica rute u Hrvatskoj, podatke o kvaliteti podloge rute, gustoći prometa, mogućnostima opskrbe i smještaja, o turističkim atrakcijama, mogućnostima javnoga prijevoza, biciklističkim servisima i trgovinama te preporuke za sigurnu vožnju i ugodan cikloturistički odmor u Hrvatskoj.

Ukupna dužina cijele Mediteranske rute, od Cadiza do Cipra, iznosi oko 7500 km te prolazi kroz najatraktivnije predjele jedanaest zemalja Mediteranske regije, odnosno kroz Španjolsku, Francusku, Monako, Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju, Grčku i Cipar.

Hrvatska je integrirana u EuroVelo mrežu biciklističkih ruta, koje povezuju cijeli europski kontinent putem 17 biciklističkih ruta u dužini od 90 tisuća kilometara, kroz 42 europske države.

Označenim rutama diljem Europe mogu se koristiti turisti na izletima, oni koji su na višednevnim i višemjesečnim putovanjima te lokalno stanovništvo koje kraćim dionicama EuroVelo rute prolazi u svakodnevnom kretanju biciklom ili u njima uživa na biciklističkim izletima. 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN