Predstavljena biciklistička manifestacija koja spaja Zagreb i Veliku Goricu

Građani Velike Gorice i Zagreba će svoju ljubav prema biciklizmu, zdravom životu i gradovima manifestirati i sudjelovanjem na prvoj Biciklijadi VG – ZG – VG koja se odvija u...

Građani Velike Gorice i Zagreba će svoju ljubav prema biciklizmu, zdravom životu i gradovima manifestirati i sudjelovanjem na prvoj Biciklijadi VG – ZG – VG koja se odvija u subotu, 16. rujna.

Ova zanimljiva međugradska biciklistička manifestacija imat će dvije startne pozicije kao i dva mjesta za odmaranje i zabavu.

Prvi start ove nesvakidašnje biciklijade, koja povezuje središta Velike Gorice i Zagreba, biti će u 10:00 sati u Parku dr. Franje Tuđmana kod Pučkog otvorenog učilišta, a prvo odmaranje i druženje biciklista održat će se na prostoru zagrebačkog Gornjeg grada, točnije na prostoru platoa Gradec, Strossmayerovog šetališta i Trga sv. Katarine. U vremenu od 11:30 do 14:30 sati biciklisti će se na Gornjem gradu moći okrjepiti i zabaviti uz nastup uličnog benda, a prije drugog starta prema Velikoj Gorici svi sudionici biciklijade grupno će se fotografirati na platou Gradec.

Organizacija poziva Goričane i Zagrepčane, kao i zainteresirane bicikliste iz drugih gradova da dođu u Veliku Goricu na prvi start i već tu započnu sudjelovanje, a ako netko misli da ne može odvoziti punu kilometražu, neka se pridruži biciklistima na zagrebačkom Gornjem gradu.

Oko 14:30 sati svi biciklisti uputit će se u Veliku Goricu gdje ih u Tuđmanovom parku očekuje druženje uz različite glazbenike te hranu i piće. Biciklijada VG – ZG – VG dio je i projekta Europski tjedan mobilnosti koji će se nizom manifestacija obilježiti u Zagrebačkoj županiji. Budući da počinje već u 10:00 sati ona je na neki način manifestacija koja otvara Europski tjedan mobilnosti.

Biciklijadu VG – ZG  -VG organiziraju Agencija PROGLAS, Ekoregija Velika Gorica i NextBike – sustav javnih bicikala.

 

Povezane vijesti: