Predstavnici turističkog sektora Dubrovačko-neretvanske županije boravili u Slavoniji

Turističke zajednice Dubrovačko – neretvanske i Vukovarsko – srijemske županije, u suradnji s Dubrovačko – neretvanskom i Vukovarsko-srijemskom županijom organizirali su studijsko putovanje u Slavoniju za turističke agencije iz...

Turističke zajednice Dubrovačko – neretvanske i Vukovarsko – srijemske županije, u suradnji s Dubrovačko – neretvanskom i Vukovarsko-srijemskom županijom organizirali su studijsko putovanje u Slavoniju za turističke agencije iz Dubrovačko – neretvanske županije, sa ciljem predstavljanja turističkih sadržaja i kapaciteta Vukovarsko – srijemske županije.

Također, održan je radni sastanak na temu: „Turistički sadržaji i ponude Vukovarsko – srijemske županije“. „Inicijativa je bila da putničke agencije Dubrovačko-neretvanske županije dođu u najistočniju hrvatsku županiju i vide što ona nudi, te se Slavonija uključi u njihove turističke programe kako bi turisti došli i u Slavoniju” istaknuo je župan Vukovarsko-srijemske županije, Božo Galić.

Direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, i Vladimir Bakić  istaknuo je kako postoji lijepa suradnja između “plave“ i “zelene“ Hrvatske, ali uvijek ima mjesta za napredak te da bi se predstavnici gospodarstva svih slavonskih županija aktivnije trebali uključiti u privlačenje turista u Slavoniju.

Kako ističu iz Vukoavrsko-srijemske županije, pozitivan primjer suradnje dviju prijateljskih županja je razmjena mandarina, koja traje već godinama, a od prošle godine Vukovarsko-srijemska županija donira jabuke Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Iako se radi o simboličnoj suradnji, svakako je poticajna i korisna koja teži prema komercijalizaciji i potvrdi poduzetničkih aktivnosti. “U nedavnoj prezentaciji Vukovarsko-srijemske tijekom njihove posjete Dubrovačko-neretvanskoj županiji, iznjedrila se i ova inicijativa. Imali smo priliku vidjeti na koji su način poduzetnici Vukovarsko-srijemske županije organizirani i koje proizvode mogu ponuditi hotelijerstvu i ugostiteljstvu naše županije. Organizirajući turističke posjete kako domaćih tako inozemnih turista, a sa iskustvom naših turističkih agencija, mi možemo pridonijeti razvoju turizma u ovom kontinentalnom dijelu Hrvatske“ istaknuo je Bakić.

Direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije, Rujana Bušić, istaknula je kako gosti nemaju velik broj dana za obilazak cijele Slavonije, stoga je odabrana kombinacija programa koja podrazumijeva prezentaciju i sadržaj, ali i konkretne stvari koje su važne za poslovanje turističkih agencija, te je napomenula kako će ovo biti za početak jako dobra pozivnica i inspiracija za daljnje istraživanje i intenziviranje suradnje.

Gosti su obišli znamenitosti u našoj županiji, od iločkog Gradskog muzeja, zidina, Iločkih podruma, Principovca, te u Općini Nijemci obišli kroz vožnju brodom i posjet Sopotcu, kao i memorijalnog dijela Vukovara i Vučedola do znamenitosti grada Vinkovaca.

Vijesti: