Preko 200 hotela i kampova u Hrvatskoj izrazilo interes za dobivanje prestižnog švicarskog sigurnosnog cerifikata SGS-a

Do danas je preko 12.000 objekata dobilo oznaku Safe stay in Croatia, a neki hoteli su uveli i dodatne sigurnosne standarde. Tako je preko 200 hotela i kampova u...

Do danas je preko 12.000 objekata dobilo oznaku Safe stay in Croatia, a neki hoteli su uveli i dodatne sigurnosne standarde.

Tako je preko 200 hotela i kampova u Hrvatskoj izrazilo interes i za dobivanje prestižnog švicarskog sigurnosnog certifikata SGS-a.
 
Naime, UPUHH je u suradnji s Kamping udruženjem Hrvatske ( KUH ) potpisao sporazum o suradnji s SGS-om, svjetskim liderom u području certificiranja sa sjedištem u Švicarskoj. Temeljem ovog ugovora članicama UPUHH-a i KUH-a omogućuje se povoljnija cijena za dobivanje certifikata SGS-a sigurnosti i čistoće, u sklopu njihovog programa „In partnership with SGS“

SGS je razvio program verificiranja pod nazivom „In partnership with SGS“ koji omogućava hotelima i kampovima da, ako zadovolje uvjete, u relativno jednostavnom postupku on-line verifikacije dobiju oznaku kojom se potvrđuje sukladnost s njihovim standardima sigurnosti i čistoće.

Temeljem potpisanog sporazuma članicama UPUHH-a i KUH-a omogućuje se povoljnija cijena u iznosu od 99,75 € po objektu za dobivanje certifikata SGS-a sigurnosti i čistoće, u sklopu njihovog programa „In partnership with SGS“. Uvjeti za dobivanje oznake tj. kriteriji za dobivanje oznake uključuju kategorije: Management, Social Distancing Measures te Cleaning and Disinfection protocols.

Također, svi objekti koji ispune kriterije za dobivanje certifikata SGS imaju mogućnost korištenja „co-brandiranog“ oznake/loga „In partnership with SGS“, što je svakako jak marketinški alat i potvrda sigurnosnih protokola.

SGS je vodeća svjetska kompanija za inspekcije, verifikacije, testirana i certificiranja, te je prepoznata kao globalni „benchmark“ u navedenim područjima. Kompanija zapošljava više od 94.000 zaposlenika i raspolaže s mrežom od 2.600 ureda i laboratorija širom svijeta. U području turizma SGS surađuje s Accor grupacijom, Radisson hotelima, NH Hotels grupacijom, HRS i drugima, a uskoro će njezin certifikat nositi i hrvatski hoteli i kampovi.

Foto: Eunice Stahl / Ilustracija: HrTurizam.hr

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN