Proglašeni dobitnici nagrada Zlatna koza – Capra doro 2018

Zlatna koza – Capra d’oro godišnja je nagrada koju od 1994. godine dodjeljuje Turistička zajednica Istarske županije za izuzetan doprinos na području marketinških aktivnosti u turizmu Istre, posebno na području...

Zlatna koza – Capra d’oro godišnja je nagrada koju od 1994. godine dodjeljuje Turistička zajednica Istarske županije za izuzetan doprinos na području marketinških aktivnosti u turizmu Istre, posebno na području unaprjeđenja proizvoda i području turističke promocije za aktivnosti, proizvode i projekte s područja Istarske županije.

Od 2011. godine, ova se nagrada dodjeljuje u pet kategorija – kao glavna nagrada dodjeljuje se zaslužnim pojedincima i to u obliku prigodne skulpture koze i uz novčanu nagradu u iznosu od 10.000 kuna, dok se Povelja uz novčani iznos od 4.000 kuna dodjeljuje projektima, proizvodima ili aktivnostima u kategorijama: Eventi, Vizualne komunikacije, Turistički proizvod i Inovativni proizvod.

Na ovaj način Turistička zajednica Istre želi odati priznanje idejama, projektima i manifestacijama koje su svojom originalnošću, značajem i dosegom unaprijedile imidž Istre kao kvalitetne turističke destinacije, a sve to s ciljem motiviranja privatnog i javnog turističkog sektora za poboljšanje kvalitete promocije te priznavanja uloženih napora od strane sudionika u promociji destinacije kroz prikaz najboljih dostignuća u turizmu Istre.

“Za nama je još jedna u nizu jako uspješnih turističkih godina, a pri tome naglašavamo “godina” jer ne govorimo više samo o turističkoj sezoni, u kojoj smo ostvarili 4,5 milijuna dolazaka, uz 5 postotno povećanje te 28,4 milijuna noćenja, odnosno 3 posto više nego u prethodnoj godini. Ono što je posebno važno jest činjenica da je gotovo milijun noćenja viška u odnosu na 2017. godinu ostvareno u zimskim mjesecima – dakle, predsezoni i posezoni.” ističe Denis Ivošević, direktor TZ Istarske županije te dodaje kako je ove godine ostvaren i najveći broj dolazaka u Zračnoj luci Pula, gotovo 715.000 dolazaka što je apsolutni rekord u povijesti.

Dobitnici priznanja Zlatna koza – Capra d’oro za 2018. godinu:

Foto: TZ Istra

Kategorija: Eventi | Kultura
TZ Svetvinčenat i Općina Svetvinčenat
8. Srednjovjekovni festival, Svetvinčenat, 03. – 05.08.2018.

Kategorija: Eventi | Sport
Sport box d.o.o. Buzet
za organizaciju utrke 100 milja Istre, 05. – 08.04.2018.

Kategorija: Eventi | Zabava
Udruga Sonitus, Pula
Visualia: Festival of Light, Pula, 13. – 15.09.2018.    

Kategorija: Eventi | Atrakcije
Grad Pula
za organizaciju prijenosa finalne utakmice 
Svjetskog nogometnog prvenstva u pulskoj Areni 
Francuska – Hrvatska, 15.07.2018.

Kategorija: Inovativni proizvod
Valamar Riviera d.d. Poreč
za projekt Terra Magica Adventure Mini Golf

Kategorija: Turistički proizvod
Arena Hospitality Group
za Arena One 99 Glamping

Kategorija: Vizualne komunikacije
Plava Laguna d.d. Poreč
za novi brend sa stavom od šest zvjezdica

Dobitnici godišnje nagrade TZ Istarske županije
Zlatna koza – Capra d’oro za 2018.

Dobitnik nagrade Zlatna koza – Capra d’oro za 2018. godinu za izuzetan doprinos razvitku i promociji turizma Istre: 
Boris Žgomba, predsjednik Uprave turističke agencije Uniline

Dobitnik posebnog priznanja za strane partnere za izuzetan doprinos promociji turizma Istre:
Fausto Arrighi, konzultant, nekadašnji direktor vodiča Michelin Italija

Turistička zajednica Istarske županije je zajedno s ustrojem lokalnih turističkih zajednica, velikim turističkim kompanijama, Istarskom županijom, ostalim institucijama te malim i srednjim poduzetništvom, pokrenula cijeli niz novih projekata koji su Istru promaknuli u krug uspješnih turističkih destinacija – i to od strateških partnerstava, projekata co-marketinga i co-brendinga, udruženog oglašavanja i jačanje dolazaka putem Zračne luke Pula pa sve do malih turističkih projekata selektivnog karaktera, koji u cijelosti upotpunjuju sliku destinacije Istre.

“Najznačajniji rezultat u tome je konstantno podizanje reputacije destinacije Istre”, zaključuje Ivošević.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN