Projekt Cro kartice kreće od sljedeće godine

Projekt CroKartice ipak kreće od sljedeće godine. Potvrdio je to i ministar turizma Gari Cappelli jučer za Dnevnik.hr “Crokartice ide, kreće sljedeće godine. Odrađen je veliki dio posla iza...

Projekt CroKartice ipak kreće od sljedeće godine.

Potvrdio je to i ministar turizma Gari Cappelli jučer za Dnevnik.hrCrokartice ide, kreće sljedeće godine. Odrađen je veliki dio posla iza ovog projekta, sve je spremno i operativno odrađeno” izjavio je Cappelli.

Što se tiče projekta Tjedan odmora vrijedan koji uskoro kreće, on bi trebao biti uvod u uvođenje Crokartica ili svojevrsna proba i testiranje tržišta prije uvođenja CroKartice.

Prema neslužbenim informacijama, poslodavci bi u sklopu projekta CroKartice radnicima uplatili iznos u visini od 2500 kuna, koje bi kao nagradu davali svojim djelatnicima. Kao što je trenutna Zakonska mogućnost, neoporezivo isplatiti 7.500 kuna radnicima, sada bi se kroz ovaj projekt dodalo dodatnih 2.500 kn, ali isključivo za potrošnju u Hrvatskoj. 

Kako će operativno projekt funkcionirati još se ne znam, no prema izjavi ministra turizma, da se operativno dugo slagala cijela priča, očito da su došli do konačnog modela, a u dogovoru s Ministarstvom financija.

PROJEKT “TJEDNA ODMORA VRIJEDAN”

Kako smo već najavili, Ministarstva turizma i Hrvatska turistička zajednica pokreću projekt “Tjedan odmora vrijedan” koja ima za cilj usmjeriti interes za domaća putovanja te podići razinu turističke aktivnosti u razdoblju izvan ljetnih mjeseci. 

Projekt je namijenjen domaćim turistima radi poticanja domaćeg tržišta na turističke aktivnosti u razdoblju prije i poslije sezone.

Kroz navedenu akciju će svi građani Hrvatske imati priliku upoznati i posjetiti različite dijelove naše zemlje uz povoljnije cijene za brojne turističke proizvode, od smještaja, prijevoza, znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja.  

Tjedan odmora vrijedan provodio bi se dvaput godišnje, u listopadu i ožujku, a svim građanima Hrvatske omogućio bi posjete i upoznavanje raznih dijelova naše zemlje po 50 posto nižim cijenama na sve turističke ponude i usluge: smještaj, prijevoz, ugostiteljstvo, posjet nacionalnim parkovima, kazalištima, adrenalinskim aktivnostima i sličnom.

Cilj nam je stvoriti hrvatski “ferragosto”, nedavno je izjavila Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma. Dakle, dva tjedna godišnje ili jedan tjedan u predsezoni, a drugi nakon sezone kao hrvatski “ferragosto”.

Prema za sada dostupnim informacijama, prvi “Tjedan odmora vrijedan” proveo bi se ove godine, od 18. do 27. listopada. Kroz dva tjedna cijeli projekt bi trebao biti i službeno predstavljen, a tada će svi turistički poduzetnici, naravno oni koji se žele priključiti, moći uključiti u cijeli projekt “Tjedan odmora vrijedan” te u spomenutom periodu ponuditi povoljnije cijene svojih usluga i proizvoda.
Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN