Hrvatska turistička zajednica dodijelila je Turističkoj zajednici središnje Istre 126.173,00 eura financijskih potpora iz Fonda za udružene turističke zajednice.
Navedenim će potporama biti sufinancirana tri značajna projekta kojima će se gostima središnje Istre ponuditi dodatan motiv dolaska u ovo područje.
Turistička zajednica središnje Istre (TZSI) u siječnju ove godine vrijedno je pisala projekte koji će biti dodatan motiv dolaska na područje središnje Istre.
Raspisani projekti nastavak su već uhodanih projekata i manifestacija ovoga područja te su kandidirani na Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte udruženih turističkih zajednica u 2024. godini iz Fonda za udružene turističke zajednice, koji je raspisala Hrvatska turistička zajednica.
Sukladno odluci s 32. sjednice Turističkoga vijeća Hrvatske turističke zajednice, održanoj 8. travnja 2024., Turističkoj zajednici središnje Istre za tri je projekta dodijeljeno sveukupno 126.173,00 € financijskih potpora.
/// Digitalnim nomadima još uvijek daleko najprivlačnija Europa
Sredstva će biti iskorištena za tri projekta:
1. Digitalni nomadi - Živi i radi u središnjoj Istri - „Central Istria ViNomad workation week“, koji je sufinanciran s 37.480,00 €;
2. Otkrij središnju Istru, koji je sufinanciran s 39.693,00 € te
3. Suorganizacija i organizacija značajnih manifestacija središnje Istre, koji je sufinanciran s 49.000,00 €.
Projekt Digitalni nomadi - Živi i radi u središnjoj Istri - Central Istria ViNomad workation week nastavak je projekta Živi i radi u središnjoj Istri, koji se provodi od 2021. godine, a za cilj ima privući novi profil gostiju - digitalne nomade - u našu destinaciju. Svi digitalni nomadi o prilikama u središnjoj Istri mogu se informirati putem istoimene web stranice.
/// Oživljavaju li digitalni nomadi lokalne zajednice ili ih zagušuju?
Program integrira lokalnu enogastronomiju, autohtone tradicionalne proizvode, vođene šetnje, biciklizam i radionice - uz redovan rad na daljinu. Sudionici će se prepustiti bogatstvu okusa središnje Istre kroz odabrane doživljaje lokalne kuhinje, destilata i autohtonih proizvoda.