Projekti Pag Outdoor i Pag na meniju kao pozitivni primjeri destinacijskog menadžmenta

Turistička zajednica Zadarske županije na ovogodišnjoj svečanoj dodjeli godišnjih nagrada dodijelila je priznanje Turističkoj zajednici Grada Paga, Tu...

Autor:  HrTurizam Promo

23. prosinca 2023.

Turistička zajednica Zadarske županije na ovogodišnjoj svečanoj dodjeli godišnjih nagrada dodijelila je priznanje Turističkoj zajednici Grada Paga, Turističkoj zajednici Općine Kolan i Turističkoj zajednici Općine Povljana u kategoriji Destinacija /Turistička zajednica za nastojanja u stvaranju i razvoju dodatne ponude te doprinos brendiranju destinacije za 2023. godinu.

Nagradu je u ime turističkih zajednica preuzela Vesna Karavanić, direktorica TZ Grada Paga koja je zahvalila TZ Zadarske županije u ime dobitnika priznanja za pozitivan primjer destinacijskog menadžmenta kroz suradnju na projektima Pag Outdoor i Pag na meniju. Na dodjeli nagrade turističkim zajednicama otoka Paga sudjelovala je Sabina Gligora Sabalić, direktorica TZ Općine Kolan i Neven Tičić, direktor TZ Općine Povljana.

Pag na meniju, nova je odlična turistička priča Paga. Radi se o posebnom standardu „Pag na meniju“ kojem je cilj brendiranje lokalne i regionalne eno te gastro ponude otoka Paga.

412766434 632796802191468 4102232555076932644 n large

Cilj projekta „Pag na meniju“ je utvrditi poseban standard za ugostiteljske objekte, OPG-ove, male i obiteljske hotele, razne kušaonice i slično, na području otoka Paga, koji u svojoj ponudi imaju domaća i autohtona jela i pića, poboljšati prezentaciju gastro kvalitete otoka u turističkom sektoru te promicati otok Pag kao idealno gastro-turističko odredište. 

Odličan primjer sinergije obrazovnih ustanova, struke i turizma je win-win situacija za sve i primjer kako se struka i znanje stavljaju na prvo mjesto. A kao što znamo, autentičnost je sama esencija turizma. 

O projektu Pag Outdoor smo više puta pisali, a radi se o najboljem primjeru kako se razvija outdoor turizam u destinaciji. 

Nakon što su se prve dvije godine aktivnosti održavale tijekom srpnja i kolovoza ove, prošle godine program je započeo već u prvoj polovici lipnja, a završit će krajem rujna. Tako je i sama manifestacija prerasla svoje početne okvire, te od Pag Outdoor Weekend-a postala Pag Summer Outdoor ili outdoor program kroz četiri mejseca. 

Aktivni odmor uz odličnu gastro scenu, vrhunski smještaj, autohtone priče kao što je Paški sir, janjetina, biljna raznolikost otoka Paga, Zrće kroz festivalski turizam, Mjesečev otok itd… čini ovu atraktivnu, autentičnu i dinamičnu destinaciju koja je zaokružila sve elemente u jedan vrhunski i prepoznatljiv turistički proizvod.

Svečana dodjela godišnjih nagrada održana je u hotelu Kolovare u Zadru, a nazočili su joj brojni uzvanici iz turističkog sektora. U pozdravnom govoru okupljenima su se obratili Božidar Longin, župan Zadarske županije i predsjednik TZ Zadarske županije te Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije.

Foto: TZ Zadarske županije i TZ Grada Paga

Autor:  HrTurizam Promo

23. prosinca 2023.