Promocija Kvarnera u prestižnom, londonskom Queens Clubu

U prestižnom i popularnom  londonskom teniskom centru Queens Clubu održana je još jedna od uspješnih prezentacija Kvarnera u organizaciji Turističke zajednice Kvarnera. Predstavljanje jedne regije kao turističke destinacije na...

U prestižnom i popularnom  londonskom teniskom centru Queens Clubu održana je još jedna od uspješnih prezentacija Kvarnera u organizaciji Turističke zajednice Kvarnera.

Predstavljanje jedne regije kao turističke destinacije na britanskom tržištu, u metropoli kao što je London, pa još k tome u vrijeme održavanja Wimbledona,  najstarijeg i najuglednijeg turira u tenisu i jednog od najvećih svjetskih sportskih događaja, svakako je odličan promotivni potez i razmišljanej “van okvira”.

U konkurenciji s nebrojenim dnevnim događanjima, u kojima svatko traži povezivanje svoje ponude s potražnjom, večera u Queens Clubu za Turističku zajednicu Kvarnera bila je iznimno uspješna, te pokazala da je upravo Wimbledon bio jedinstvena prilika za promociju ističu iz ZT Kvarnera te dodaju” Zahvaljujući sretnoj okolnosti i plasmanu čak 8 hrvatskih tenisača u drugi wimbledonski tjedan, što su ostvarili samo još igrači iz Češke, dok u drugom tjednu SAD ima 7, a Velika Britanija 6 igrača, kvarnerska je večer bila prilika i za prigodnu proslavu. Uspjehe hrvatskih tenisača na večeri su pohvalili predsjednik Wimbledona i Britanskog teniskog saveza (LTA) Martin Corrie, kao i predsjednici nacionalnih teniskih saveza iz Njemačke, Portugala, UAE, Kostarike, Rusije, i drugi gosti, te na taj jedini dan odmora za igrače, kada se na Wimbledonu ne igra, uz čestitke, uputili i želje za uspjeh u nastavku turnira. “

Uzvanici na prezentaciji Kvarnera bili su i predstavnici medija, prvenstveno iz područja turizma, partneri touroperatori, te predstavnici društveno-gospodarskog života Velike Britanije. Na samoj prezentaciji uzvanicima se obratila direktorica TZ Kvarnera, dr.sc. Irena Peršić Živadinov, te gostima predstavila kvarnerske atrakcije uz pomoć filmova i vizuala, ali i uz glazbu s našeg područja, te okuse mediteranske kuhinje. Uzvanicima su uručeni promidžbeni materijali i suveniri, kao i posebno kreirane informacije, te su i na taj način upoznati s atrakcijama Kvarnera. „Turistička zajednica Kvarnera već duže vrijeme u razvoju turističke ponude povezuje i umrežava turizam i sport, turizam i kulturu, turizam i zdravstvo, turizam i održivi razvoj, i slične resorne segmente, te pri tome suradjuje s raznim udrugama, savezima, specijaliziranim agencijama i nizom partnera, jer i sami turisti koji na Kvarner dolaze, pokazuju najrazličitije interese i motive dolaska u destinaciju. Tako je na tragu te ideje, te niza do sada održanih zanimljivih i uspješnih prezentacija Kvarnera, ova prezentacija bila pun pogodak i vjerujemo da će doprinijeti image-u regije Kvarner i povećanju broja dolazaka gostiju iz Velike Britanije.” istaknula je direktorica TZ Kvarnera dr.sc. Peršić Živadinov.

Na Kvarneru su britanski gosti u 2016. godini ostvarili 10 % više dolazaka i 12 % više noćenja u odnosu na 2015. godinu, dok se u šestomjesečnom razdoblju 2017. godine nastavio trend rasta, pa je tako ostvareno 16 % više dolazaka i 10 % više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2016. godine.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN