Promotivni video Bol&Culture osvojio i šestu nagradu

Na Međunarodnoj smotri turizma, filma i krajobraza INTERSTAS u Solinu, TZO Bola dodijeljena je festivalska nagrada "Posebno priznanje 25. ITF’ CRO 2022”.

14. studenoga 2022.

Turistička zajednica Općine Bol osvojila je i šesto priznanje za promotivni video Bol&Culture iz omnibus kampanje Naše bolske priče. Na Međunarodnoj smotri turizma, filma i krajobraza INTERSTAS koja se održala proteklog tjedna u Solinu, TZO Bola dodijeljena je festivalska nagrada "Posebno priznanje 25. ITF’ CRO 2022”.

U sklopu INTERSTAS-a se održavaju i Međunarodni festival turističkog filma (ITF'CRO), te predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za nagradu Zlatni cvijet Europe.

"Iznimno je dobar bio odziv turističkih filmova, stiglo ih je čak 379 iz 143 zemlje”, naglasio je ravnatelj festivala Vojko Pleština. Na ovogodišnji je Festival prijavljeno 397 turističkih, putopisnih, dokumentarnih, kulturološko-povijesnih i ekoloških filmova i to iz 143 zemlje svijeta, sa svih kontinenata. Nagrade je odabirao međunarodni žiri stručnjaka u šest kategorija.

Posebno priznanje za film “Bol&Culture” dobila je TZ općine Bol, a ostala posebna priznanja dobili su i autor Igor Goić za film/video “Meet feel explore Zadar”, “Neretva dolina života”, prijavitelja Turizam “Villa Neretva” - Metković, “Grabske mlinice Trilj” TZ Grada Trilja, autor Sanjin Badurina u osobnoj produkciji za film “Rab island ‘The another side’ full of experience”, film “Selca poetic beauty”, TZ općine Selca, te dva filma TZ-a grada Kaštela -  autor Krunoslav Weinpert  za film “Riviera Kaštela - moja destinacija”, i Željka Perdić za film “Kaštela čuvari rodnog lista imena Hrvat”.

Img 20221111 205626 scaled 2
Đurđa Eterović, TZO Bol

Turistička zajednica općine Bol nagrađene je filmove realizirala u suradnji s produkcijskim timom DOKU FILMS, producenticom Mihaelom Reščić i scenaristicom Hanom Klain, kao dio kampanje Naše bolske priče koja povezuje tri atraktivne bolske lokacije i priče – Zmajevu špilju, Dominikanski samostan i Galeriju Branislava Deškovića.

Turistička zajednica Bola ponosna je na svoje kulturno nasljeđe, a u želji da ga sačuva, ali i predstavi brojnim zainteresiranima, u okviru promo kampanje Naše bolske priče osmislila je jedan od videa Bol&Culture, koji je osvojio ove godine već drugu, a ukupno šestu nagradu.

Naslovna fotografija: Grad Solin

14. studenoga 2022.