Pronašli smo najbolji ured na Svijetu

Jeste čuli za Coboat ? Nismo niti mi do sada, ali oduševili smo se konceptom i pričom. Coboat je katamaran koji plovi po svijetu, a njegova glavna funkcija je...
Photo: FB Coboat

Jeste čuli za Coboat ? Nismo niti mi do sada, ali oduševili smo se konceptom i pričom.

Coboat je katamaran koji plovi po svijetu, a njegova glavna funkcija je plutajući coworking prostor. Ovaj odlični projekt osnovan je od grupe ljudi, co-work u pravom smislu, koji su se umorili od industrijskih i klasičnih modela radnih mjesta te svoj koncept ponudili tržištu. Coboat je osmišljen kao radni prostor za do 20 digitalnih nomada i poduzetnika, koji se mogu ukrcati na katamaran u potrazi za više opušteno i bez stresa radnom atmosferom. Zanimljivo kako se putnici na katamaran mogu ukrcati na bilo kojem odredištu na kojem se trenutno brod nalazi, provesti koliko god želi na brodu i opušteno raditi na svom projektu. Ono što se nama posebno sviđa kako je naglasak stavljen na međusobnu suradnju.

Photo: FB Coboat

Photo: FB Coboat

Ideja je da putnici podijeliti svoje znanje i vještine te da pomognu jedni drugima. Ljudi koji rade zajedno i pomažu jedni drugima je korak prema naprijed da svijet postane boljim mjestom, a to je glavna misija Coboat“ ističu osnivači Coboata

Kako bi cijela priča bila vjerodostojna, osnivači su se pobrinuli da Coboata bude samoodrživ i da ima svoj zeleni potpis tj. da ne ostavljaju nikakav trag uz nula ugljičnih dioksida. Koriste proces desalinizacije čiste vode koji ne ugrožava prirodu, a električni motor se pokreće pomoću solarnih panela i vjetra koji služe za punjenje baterija. No priča oko Coboata nije samo posao nego i način življenja te radoholičari nisu dopušteni na brodu. Ideja je kombinirati opušten posao, zabavu i uživanje u životu. Gostima je na raspolaganju oprema za ronjenje, kajaci, trampolin na brodu i prekrasna priroda. Jer kako i sami znamo, kreativnost i ideje se rađaju od nekonvencionalnog razmišljanja u opuštenom okruženju.

Photo: FB Coboat

Photo: FB Coboat

Ulaznice za Coboat se mogu kupiti na njihovim službenim stranicama Cijena za tjedan dana jedrenja je 980.00 €, a ulaznice možete kupiti na njihovim web stranicama. U paketu je uključen smještaj, internet, hranu, piće i većina izleta, a putnici sa sobom moraju donijeti samo vlastit laptop.
Coboat je započeo svoj put diljem svijeta u studenom, a trenutno se nalazi u Indoneziji, a posjetit će odredišta u Indijskom oceanu, Sredozemlju, Atlantiku, Karibima i Pacifik.

Kako je istaknuo Walt Disney „ Budni sanjajte „ mi sanjamo i baš nam je super.

Vijesti: