Putovanje kroz vrijeme je moguće uz Zagreb Time Travel – prvu VR i AR digitalnu turističku turu

U prostoru Tehnološkog parka Zagreb lansirana je prva digitalna zagrebačka turistička tura koja ponudu i znamenitosti grada prezentira turistima kao putovanje kroz vrijeme, uz pomoć suvremenih tehnologija proširene (AR)...

U prostoru Tehnološkog parka Zagreb lansirana je prva digitalna zagrebačka turistička tura koja ponudu i znamenitosti grada prezentira turistima kao putovanje kroz vrijeme, uz pomoć suvremenih tehnologija proširene (AR) i virtualne stvarnosti (VR).

Posjetitelji će tijekom ture svjedočiti isprepletanju prošlosti i sadašnjosti grada uz pomoć tableta koji postaje njihov “Vremeplov” i omogućuje turistu da putem „digitalnog prozora“ zaviri u prošlost i vidi inače nevidljive urbane legende i povijesne događaje.

Gemifikacija je budućnost koju su prepoznale najveće svjetske kompanije, pa i tim Zagreb Time Travela. Turisti će tako u sklopu ove aplikacije sakupljati bodove rješavajući povijesne pitalice i zanimljive zagonetke učeći pritom o gradu kroz igru. Vodiči kroz grad u prvoj turi su poznate žene iz povijesti Zagreba (Manda, gđa Šenoa, kumica Barica, vještica Barica Cindek, književnica Marija Jurić Zagorka, književni lik Dora Krupićeva, Crna Kraljica itd.). Također, moći će saznati brojne zanimljive činjenice o gradu te snimiti atraktivne fotografije s povijesnim likovima i jedinstvenim zagrebačkim pozadinama koje mogu dijeliti na svojim društvenim mrežama te tako postati promotori našega grada.

Konferenciju za medije vodile su najpoznatija kumica s Dolca – Barica i najpoznatija zagrebačka književnica – Marija Jurić Zagorka. Za ovu priliku su ‘oživjele’, kako i priliči predstavljanju aplikacije koja oživljava povijest grada. “Ovim se projektom želi pokazati kako se i u Hrvatskoj kreativnošću, predanim radom i trudom može uspjeti te da treba vjerovati u svoje snove i uspjeh neće izostati.” izjavila je idejna začetnica Zagreb Time Travela Kata Barišić, uspješna dugogodišnja poduzetnica i vlasnica web shopa PokloniMe.

Projekt je 2016. godine osvojio nagradu u sklopu Startup Factory Zagreb, a prepoznat je i sufinanciran i od strane Turističke zajednice grada Zagreba. Također, osvojio je prvu nagradu u kategoriji “Poduzetništvo” u sklopu natječaja #MojZabaStart2017, kao i nagradu javnosti koja nas je posebno razveselila. “Nakon Zagreba planiramo osmisliti rute za ostale hrvatske i svjetske gradove” zaključuje Kata Barišić.

Aplikacija Zagreb Time Travel nalazi se na tabletu te će se u sklopu mobilne aplikacije nuditi popusti i preporuke za muzeje, hostele, ugostiteljske objekte i slično. Prva tura je dostupna na hrvatskome i engleskome jeziku te se može rezervirati na www.zagrebtimetravel.com po cijeni od 30Eura za do 3 osobe.

Tako je Zagreb bogatiji za još jednu odličnu turističku priču.

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN