Qatar Airways od iduće godine leti i za Dubrovnik

Qatar Airways je objavio dvije nove linije koje kreću s letovima u prvoj polovici 2020. godine. Letovi za Dubrovnik, drugo odredište zrakoplovne kompanije nakon Zagreba, započet će 20. travnja...

Qatar Airways je objavio dvije nove linije koje kreću s letovima u prvoj polovici 2020. godine. Letovi za Dubrovnik, drugo odredište zrakoplovne kompanije nakon Zagreba, započet će 20. travnja iduće godine.

Let će prometovati tri puta tjedno od 20. travnja do 18. svibnja, a od 18. svibnja do 30. rujna pet puta tjedno. Od 30. rujna do 24. listopada ponovno tri puta tjedno. Prometovat će zrakoplov tipa Airbus 320 s 12 sjedala u poslovnom razredu i 132 sjedala u ekonomskom razredu.

Nakon više od dvije godine razgovora vođenih između Zračne luke Dubrovnik i Qatar Airwaysa konačno smo uspjeli ostvariti naš cilj uspostavljanjem ove linije koja će omogućiti izravnu povezanost Dubrovnika sa zemljama Bliskog i Srednjeg istoka, Australije, Novog Zelanda i Afrike. Qatar Airways je 2019. od strane Skytraxa proglašen najboljom zrakoplovnom kompanijom na svijetu koja ima najbolju uslugu u poslovnom razredu, a također su dobitnici još pet vrhunskih nagrada za izvrsnost“, izjavili su iz Zračne luke Dubrovnik.

Kao drugo odredište, kompanija je najavila Santorini. Qatar Airways time postaje prvi zaljevski prijevoznik koji je uspostavio izravni let do tog grčkog odredišta. Letovi će započeti 20. svibnja 2020. godine.

Zadovoljstvo nam je što možemo najaviti kako će se Dubrovnik i Santorini pridružiti našoj globalnoj mreži 2020. godine. Posvećeni smo pružiti našim putnicima što više direktnih poveznica“, izjavio je Akbar Al Baker, izvršni direktor Qatar Airwaysa.

Izvor / foto: Qatar Airways; Zračna luka Dubrovnik; Pixabay

Povezane vijesti: