Raspored praznika na emitivnim tržištima u 2019.godini

Dobra sezona uvijek počinje dobrom pripremom, a da bi se što bolje pripremili, donosimo vam  popis praznika i blagdana na emitivnim tržištima u 2019. godini. „Kako bismo poslovnim subjektima...

Dobra sezona uvijek počinje dobrom pripremom, a da bi se što bolje pripremili, donosimo vam  popis praznika i blagdana na emitivnim tržištima u 2019. godini.

Kako bismo poslovnim subjektima u turizmu pomogli u planiranju takvih posebnih ponuda, koje je moguće ponuditi partnerima na tržištima (organizatorima putovanja i agentima), ali i individualnim klijentima, izrađen je kalendar državnih praznika/blagdana/školskih praznika za 24 značajnija tržišta za koja je moguće pripremiti programe prilagođene razdoblju u kojem postoji potencijal za putovanja u inozemstvo„ ističu iz HTZ-a te dodaju kako je praksa vezivanja blagdana i vikenda uobičajena u većini zemalja Europe, dok je ciljna skupina obitelji s djecom osobito motivirana putovati u razdobljima školskih praznika.

Kalendar je sačinjen u formi Excel „radne knjige“ – početna „radna mapa“ donosi zbirni grafički prikaz blagdana i praznika na svim obrađenim tržištima, naredna „radna mapa“ donosi legendu, tj. pojašnjenje zbirnog grafičkog prikaza, dok naredne „radne mape“ donose detaljnu razradu za svako od tržišta.

PRILOG: Raspored praznika na emitivnim tržištima u 2019. godini

A kako znamo da su domaći turisti tj. domaća potrošnja izrazito važna, pogotovo kada pričamo o kontinentalnom turizmu, svakako kako su produženi vikendi idealni upravo za kratka putovanja i upoznavanje Hrvatske. Hrvati su poznati po spajanju praznika s produženim vikendom, pitanje je samo gdje će provesti svoj produženi vikend. Ispričajte im priču da ga provedu kod vas.

Popis blagdana i praznika u 2019.godini u Hrvatskoj

21. 4. Nedjelja – Uskrs
22. 4. Ponedjeljak – Uskrsni ponedjeljak
1. 5. Srijeda – Praznik rada
20. 6. Četvrtak – Tijelovo
22. 6. Subota – Dan antifašističke borbe
25. 6. Utorak – Dan državnosti
5. 8. Ponedjeljak – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
15. 8. Četvrtak – Velika Gospa
8. 10. Utorak – Dan neovisnosti
1. 11. Petak – Svi sveti
25. 12. Srijeda – Božić
26. 12. Četvrtak – Sveti Stjepan

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN