Red Dot Award: Dizajnerski Oscar studiju Rašić+Vrabec za logo 66. Pulskog filmskog festivala

Najprestižnije i najveće međunarodno priznanje za dizajn – Red Dot Award: Brands & Communication Design – pripao je zagrebačkom studiju Rašić+Vrabec, autorima vizualnog identiteta Pulskog filmskog festivala. Ove se godine u konkurenciji...

Najprestižnije i najveće međunarodno priznanje za dizajn – Red Dot Award: Brands & Communication Design – pripao je zagrebačkom studiju Rašić+Vrabec, autorima vizualnog identiteta Pulskog filmskog festivala.

Ove se godine u konkurenciji za ovu cijenjenu nagradu prijavilo više od 8600 projekata  a međunarodni žiri sastavljen od 24 renomiranih stručnjaka odabrao je upravo logo66. Pulskog filmskog festivala jednim od najboljih u kategoriji Brand Design & Identity za dizajn logotipa.

Vedrana Vrabec i Marko Rašić

Čast nam je već bila što je nagrađeni logo pobijedio na žiriranom natječaju za samu manifestaciju 66. Pule koji je jedan od najstarijih kontinuiranih filmskih festivala u Europi i svijetu. Tada smo već osjećali da ovaj logo čeka vrlo uspješna budućnost” ističu autori, Vedrana Vrabec i Marko Rašić.

Korištenjem brojke u logotipu naglašena je tradicija i dugovječnost samog festivala. Sama brojka je po sebi moćna i simbolična i dozvoljava brojne upotrebe i asocijacije. “Gledatelji su na taj način sami interpretirali logo, koji su ga tumačili na različite načine; od očiju s obrvama, naočala, otvora kroz koje se proviruje, tlocrta Arene, filmske role pa čak i uskličnika itd. Od samog početka pokazao se kao inspirativan i primjenjiv, a reakcije publike su bile izvrsne” ističu autori.

Red Dot nagrade će dobitnicima biti uručene na svečanoj dodjeli 1. listopada u Berlinu, te će tu noć nagrađeni projekti biti i izloženi u sklopu proslave “Designers’ Night” u Ewerku. Pobjednički radovi  bit će ovjekovječeni i u knjizi International Yearbook Brands & Communication Design 2019./2020. koja izlazi 14. studenog.

Rašić+Vrabec specijalisti su za dizajn u kulturi i za brandove koji žele postati kultura. Dizajniraju i kreiraju izložbe, prostore i proizvode, a osnivači studija Vedrana Vrabec + Marko Rašić, profesionalno djeluju više od 15 godina.

Foto: Rašić+Vrabec

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN