Redefining Success - inspirativne priče uspješnih žena uz specijalitete vrhunskih chefova

Posvećena ravnopravnosti spolova, Redefining Success konferencija namijenjena je ženama, ali ne samo njima

Autor:  HrTurizam.hr

13. studenoga 2023.

Europski dan jednakih plaća i ove će se godine obilježiti 15. studenoga. Naime u Europskoj uniji, a prema prikupljenim podacima država članica prosječna bruto satnica muških zaposlenika bila je za 12,7% viša nego žena u 2021. godini.

Zato je 15. studenoga simbolično odabran kao dan druge Redefining Success konferencije koju organizira platforma Mediterranean Women Chefs. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha konferencije na kojoj je glavna govornica bila kolumbijska chefica Leonor Espinosa, najbolja kuharica svijeta za 2022. u izboru The 50 World's Best Restaurants, ove je godine glavna govornica je Maša Salopek, još jedna dama s titulom najbolje na svijetu.

Naime, Maša je slastičarka kojoj je The Best Chef (Top 100) dodijelio nagradu Najbolja slastičarka svijeta za 2021. godinu. Specifičnost The Best Chef Awards je u tome što kuhare biraju isključivo profesionalci iz restoranske industrije.

Posvećena ravnopravnosti spolova, Redefining Success konferencija powered by Fortenova Group namijenjena je ženama, ali ne samo njima. Cilj je predstaviti uspješne žene i pokazati kako žene na visokim pozicijama mogu utjecati i unijeti promjene u svoje radno okruženje i društvo. Sudionice su žene, profesionalke iz gastronomskog, ugostiteljskog, turističkog i poslovnog sektora. Svojim inspirativnim pričama žele potaknuti druge, posebice mlade žene, da vjeruju u sebe i svoje sposobnosti te da se bore za svoje snove.

Uz konferenciju, organizirana je i večera prikupljanja sredstava. Prikupljena sredstva iskoristit će se za jednomjesečno stručno usavršavanje mladog talentiranog budućeg kuhara, sommeliera ili učenika ugostiteljske škole u jednom od vodećih restorana ili hotela u inozemstvu ili Hrvatskoj.

Redefining Success 2023.

Drugo izdanje konferencije Redefining Success održat će se 15. studenoga u Hotelu Zonar u Zagrebu s početkom u 11 sati, a ekskluzivna donatorska večera za prikupljanje sredstava potpore za profesionalno usavršavanje talentirane buduće chefice iz Hrvatske počinje u 19 sati.

Kupnjom ulaznica za konferenciju i donatorsku večeru podržava se projekt koji se zalaže za jednakost žena u profesijama vezanim za gastronomiju, enologiju, ugostiteljstvo i turizam. Cijena pojedinačne ulaznice (konferencija + večera) iznosi 290 eura + PDV.

Masa salopek mira semic gordana fabris ivana alilovic izvor laniva mediterranean women chefs
Foto: Maša Salopek, Mira Šemić, Gordana Fabris i Ivana Alilović

---

Program Konferencije Redefining Succes

10:30 Registracija sudionica i gostiju

11:00 Pozdrav dobrodošlice
Ingrid Badurina Danielsson, Direktorica Taste the Mediterranean & Mediterranean Women Chefs
Moderatorica konferencije: Dubravka Tomeković Aralica, Izvršna direktorica Taste the Mediterranean & Mediterranean Women Chefs

RAZGOVORI S…
Gordana Fabris – Izvršna direktorica ljudskih potencijala Fortenova grupe: Kako fokus na razvoj talenata gradi pozitivno iskustvo zaposlenika i uspjeh Fortenova grupe
Ivana Alilović – Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije: Kako regiju kontinentalne Hrvatske pretvoriti u održivu, sigurnu i nezaboravnu destinaciju koja turiste privlači cijele godine
Mira Šemić - Sommelierka, vinska akademkinja i direktorica Gault&Millau Slovenija & Srbija: Zaokret u karijeri – nikad prekasno, nikad prerano

12:45 Networking uz male zalogaje iz kuhinje hotela Zonar i pjenušava vina Belje i Festigia: Rose premium cuvée Brut i Blanc de moi Brut 2017

13:15 RAZGOVORI S…
Maša Salopek – Head Pastry Chef restorana Cap Aureo, Rovinj: Od slastičarke do pastry chefice koja diktira svjetske trendove
Q & A: Skladna veza posla i života – Gordana Fabris, Ivana Alilović, Mira Šemić, Maša Salopek

---

Ekskluzivna donatorska večera za prikupljanje sredstava potpore za profesionalno usavršavanje talentirane, buduće chefice iz Hrvatske

18:30 Kokteli dobrodošlice hotela Zonar – Negroni, Skinny Beach i Bellini; pjenušac Blanc de moi, Brut 2017, Festigia

19:00 Večera chefova u 5 slijedova, praćena vrhunskim vinima
Ippei Uemura, chef restorana Tabi, Marseille, 3 kapice Gault & Millau France, Michelin plate, Ambasador francuske kuhinje u Japanu i japanske kuhinje u Francuskoj
Maša Salopek, Head Pastry Chef Cap Aureo, Rovinj, 4 kapice Gault & Millau Croatia, Najbolja slastičarka svijeta 2021 u izboru The Best Chef – Top 100

Ippei uemura i masa salopek pastry izvor laniva mediterranean women chefs
Foto: Ippei Uemura i Maša Salopek pastry

Tijekom večere bit će dodijeljena stipendija učenici ugostiteljske škole za profesionalno usavršavanje u Francuskoj.

Učenica će provesti mjesec dana u Provansi gdje će se usavršavati po najboljim restoranima, a pod stručnim vodstvom chefa Michela Basaldelle, člana Udruge Gourméditerranée i instruktora u školi Alaina Ducassea u Parizu.

Naslovna fotografija: Najbolja chefica svijeta  Leonor Espinoza i sommelier Laura Hernandez Espinosa na Redefining Success konferenciji 2022. godine

Izvor fotografija: Taste the Mediterranean press

Autor:  HrTurizam.hr

13. studenoga 2023.