RegioJet svakodnevno proda od 700 do 1000 novih karata za liniju prema Hrvatskoj. Velika potražnja za Splitom

Češki željeznički prijevoznik RegioJet 10. ožujka je krenuo s prodajom karata za Hrvatsku, a ove godine će kao što smo pisali, osim za Rijeku voziti i do Splita. Također, novost je i...

Češki željeznički prijevoznik RegioJet 10. ožujka je krenuo s prodajom karata za Hrvatsku, a ove godine će kao što smo pisali, osim za Rijeku voziti i do Splita. Također, novost je i kako svojim putnicima nude mogućnosti rezervacije smještaja u određenih hotelima u Poreču, Crikvenici, otoku Krku, Makarskoj i drugim destinacijama.

Kako za HrTurizam.hr ističe Aleš Ondrůj iz tvrtke RegioJet, već je ove godine prodano oko 25.000 karata za vlakove do Hrvatske i natrag. Zanimljivo, svakodnevno prodaju od 700 do 1000 novih karata za spomenute linije, što je dokaz velike potražnje za Hrvatskom ili da budemo još jasniji – to znači kapacitet od oko 1,5 vlaka.

Već imamo vlakove koji su rasprodani. Jako smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima – prodaja karata ubrzava se svakim danom” ističe Ondrůj iz tvrtke RegioJet.

U kombinaciji prijevoza s autobusom iz Rijeke i Splita, RegioJet ove godine promovira i nudi dolazak na čak 56 destinacija u Hrvatskoj, tako da se ove godine očekuju još bolji rezultati nego prošle godine. 

Kao što sam spomenuo, od ove godine RegioJet je uveo i liniju prema Splitu, a za koju vlada veliki interes. Tako će se u Ogulinu vlak podijeliti na dio koji ide za Rijeku i dio koji ide za Split, kao i obrnuto. “Velika je potražnja za liniju prema Spitu, a prvi vlak za Split već je rasprodan. Sukladno trenutnoj prodaji, 60% karata prodano je za Split, a 40% karata za Rijeku“, govori Ondrůj.

Na pitanje koji su njihovi partneri u Hrvatskoj, Ondrůj ističe kako surađuju s istim partnerima kao i prošle godine te kako izuzetno cijene suradnju s hrvatskim partnerima kao što su HŽ PP, HTZ i Turističkim zajednicama splitske i riječke regije.

Surađujemo s istim partnerima kao i prošle godine. Znači pretežno Hrvatske željeznice PP, HTZ, kao i s češkim turističkim agencijama Čedok i Mediterane Travel, koje prodaju pakete za odmor, uključujući smještaj i naše karte. Što se tiče autobusnog prijevoza, također surađujemo s našim tradicionalnim partnerom Arrivom i tvrtkom Čagalj Tours. Osim toga, postoje brojne druge turističke agencije koje organiziraju ljetovanje u Hrvatskoj – na primjer za mlade na Zrću, te kupuju karte u našim vlakovima i organiziraju izletnička putovanja u Hrvatsku”, ističe Ondrůj i dodaje kako također vide rezervacije i iz Hrvatske prema Češkoj.

Vidimo i rezervacije iz Hrvatske gdje vlada interes za posjet Pragu, Bratislavi i Budimpešti. Tako da smo jako sretni što imamo i putnike iz Hrvatske na našim vlakovima“, zaključuje Ondrůj.

Vlakovi RegioJet-a prema Hrvatskoj će krenuti 28. svibnja i vozit će do 27. rujna, s time da će u srpnju i kolovozu u Hrvatsku stizati svakodnevno, a u svibnju, lipnju i rujnu tri puta tjedno. Inače, prošle godine RegioJet vlakovi na liniji Prag-Rijeka prevezli su više od 60.000 putnika u oba smjera

/ / / AUSTRIJSKA ŽELJEZNICA UVODI LINIJU OD BEČA I BRATISLAVE DO SPLITA

Foto: RegioJet / Ilustracija: HrTurizam.hr

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN