Rentlio izbacio vlastiti Booking engine kojim je zaokružio priču operativnog sustava za turističke objekte

Rentlio gura daje. U vrijeme kada je sve stalo, usprkos svim izazovima, svoje vlastite snage usmjerili su na razvoj novog proizvoda – Rentlio Booking Engine-a.  Ovo je veliki korak...

Rentlio gura daje. U vrijeme kada je sve stalo, usprkos svim izazovima, svoje vlastite snage usmjerili su na razvoj novog proizvoda – Rentlio Booking Engine-a. 

Ovo je veliki korak naprijed jer je Rentlio time zaokružio svoju priču kao cjelovit operativni sustav u turizmu. U jeku krize kroz koji prolazi turizam neumorno raditi na tehnologiji koja turizmu pomaže nevjerojatan je potez. Bravo i KAPA DO PODA. 

Iako je i prije Rentlio imao svoje Booking Engine rješenje, bili su svjesni kako je dosadašnji Booking Engine pokrivao samo osnovne funkcionalnosti. S novim Booking Engine-om, kako kažu u Rentliju, spremni su zadovoljiti i zahtjevnije tržišne segmente, a da pritom nisu izgubili ono po čemu su i najpoznatiji – jednostavnosti korištenja. 

Ono što uvijek ističem kad pišem o Rentliju je činjenica kako je njihova priča krenula drugačije od drugih – zapravo, krenula je onako kako bi trebalo biti. A to je da pametno i organski rastu, bez vanjskih investicija u fazi razvoja, fokusirani na vlastite snage i resurse. Cijeli kod je djelo ruku Rentlio tima koji čini 18 stalno zaposlenih. To je duži i teži put, ali sigurni smo i najbolji.

Marko Mišulić, Rentlio: U vremenu poslije Covida tehnologija odigrati ključnu ulogu u održavanju konkurentnosti na tržištu

Booking Engine koji smo prošlog tjedna izbacili na tržište jedina je veća stvar koja je nedostajala kako bismo zaokružili priču Rentlija kao operativnog sustava za sve objekte u turizmu. Ne mogu vam opisati koliko sam ponosan na naš tim koji u situaciji u kojoj nam pada broj korisnika fokusirano i neumorno radi na tome da kraj krize, kad god on bude, dočekamo s još boljim i kvalitetnijim proizvodom koji će naše korisnike učiniti konkurentnijima. Nemam što drugo reći osim biti zahvalan što imam priliku raditi s ovakvim timom ljudi.”  ističe Marko Mišulić, mladi zadarski poduzetnik i vlasnik Rentlija.

Zašto je Booking engine važan? Nije potrebno više naglašavati kako svi ozbiljni i kvalitetni smještajni kapaciteti moraju imati svoju kvalitetnu web stranicu, a upravo na njoj i booking engine za direktne rezervacije. Svima je u interesu, dapače trebao bi biti imperativ, imati direktne rezervacije, bez posrednika, jer logično, tako poduzetniku ostaje više novaca tj. cijeli iznos. Booking engine bi svaki ozbiljni vlasnik smještajnih kapaciteta morao imati odavno, a pogotovo u današnjem vremenu.

Naravno, da bi povećali izravne rezervacije morati generirati zanimljiv i autentičan sadržaj, imati priču te “prodavati” destinaciju, a sve vaše društvene mreže se usmjeruju na vašu web stranicu, gdje je i direktni booking. Ne zaboravite, smještaj nije motiv dolaska, nego destinacija.

Upravo je na web stranici Booking Engine, kao direktan kanal prodaje, ključan dodatak. Kako ističe Mišulić, direktna prodaja će još više dobiti na značaju u post-COVID vremenu jer će troškovna optimizacija prodajnih strategija biti izrazito važna. Osim toga, direktan kanal prodaje pruža up-sale potencijal prema svakom gostu, često zanemareni dio prodajnih strategija.

No, vratimo se na Rentlio. Korištenje Rentlio Booking Engine naplaćuje se zasebno od njihovog Property Management i Channel Manager sustata. Obzirom na cijelu situaciju, u Rentliju su odlučili da će sam Booking Engine do ožujka 2021. biti besplatan, nakon čega će se naplaćivati 2% po svakoj pristigloj rezervaciji putem Booking Enginea, što je više nego fer odnos i win-win za sve.

Mislim da će u vremenu poslije Covida tehnologija odigrati ključnu ulogu u održavanju konkurentnosti na tržištu. Jednostavno, prolazimo kroz svojevrsni reset sustava. Ovo je prilika za sve turističke objekte da preispitaju interne procese, poslože tzv. tech stack, rade na automatizaciji itd. Tko kvalitetom, tehnologijom, pristupom ne održi korak s trendovima, puno teže će se oporaviti. I zato vjerujem kako je upravo sada pravo vrijeme za posvetiti se adaptaciji za ono što nam dolazi u budućnosti.” ističe Mišulić.

Ove godine se upravo još jednom pokazalo kako je kvalitetni smještaj bio puno bolje popunjen te ima dužu sezonu i bolju cijenu. A isti trend će se samo nastaviti u narednim godinama.

Da zaključim. Rentlio je jedna pozitivna turistička priča s potpisom: Made in Croatia. I kao što sam naveo, radi se o vlastitom cjelovitom zaokruženom proizvodu, a ne parcijalnim rješenjima.

Sasvim sam siguran, da je Rentlio sada spreman za intenzivno globalno širenje, čak i dominaciju kroz par godina. Novi “Facebook” u svijetu property managementa i channel managera? Zašto ne? Iako Rentlio već sada koristi preko 8.000 smještajnih jedinica u više od 40 zemalja svijeta, sada je vrijeme za pravi iskorak na globalno tržište.

Upornost, znanje, iskustvo i u konačnici vrhunski proizvod je dobitna kombinacija, a to je sve Rentlio. Koliko god to zvučalo čudno obzirom na krizu kroz koji prolazi turistički sektor, pa tako i travel-tech, mislim da najbolji dani za Rentlio tek dolaze. Kažem to jer pratim njihovu priču od samih početaka i gledam kako se razvija.

Sretno Rentlio!

P.S. Ako želite isprobati ili implementirati Rentlio Booking Engine, više informacija potražite OVDJE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN