Restoranu Monte službeno uručena MICHELINOVA zvjezdica

Jedan od povjesnih dana kako za našu gastronomiju tako i za turizma je svakako veliki uspjeh i priznanje restoranu Monte iz Rovinja koji je postao prvi i jedini hrvatski...

Jedan od povjesnih dana kako za našu gastronomiju tako i za turizma je svakako veliki uspjeh i priznanje restoranu Monte iz Rovinja koji je postao prvi i jedini hrvatski restoran s MICHELINOVOM zvjezdicom.

Krajem prošlog tjedna, Metro koji je globalni partner MICHELINOVOG vodiča, službeno je uručio MICHELINOVU zvjezdicu restoranu Monte. Uz Monte, dvanaest restorana iz Istarske županije – Meneghetti, Batelina, San Rocco, Konoba Morgan, Zigante, Marina, Damir & Ornella, Konoba Čok, Sv. Nikola, Wine Vault, Alla Beccaccia i Pergola – ušlo je u selekciju MICHELINOVOG gastro vodiča za 2017. godinu te im je u METRO u kolovozu uručio plakete, takozvane MICHELINOVE tanjure.

Snagu i potencijal istarske gastronomije METRO je prepoznao 2014. godine kada smo otvorili prvi veleprodajni centar u Istri prilagođen hotelima, restoranima i ugostiteljima. Suradnju s MICHELINOVIM vodičem METRO je ostvario i u Hrvatskoj kako bismo hrvatskim restoranima i ugostiteljima pomogli da zauzmu svoje mjesto na gastronomskoj karti svijeta“, izjavio je Roberto Mancuso, predsjednik Uprave METRO Cash & Carry Hrvatska te dodao kako više od trećine kupaca METRO-a u Hrvatskoj dolazi iz HoReCa sektora, među kojima su i 32 restorana s MICHELINOVOM preporukom.

S više od 100 godina iskustva u selekciji restorana, MICHELINOV vodič danas preporučuje više od 20.000 restorana u 30 svjetskih zemalja. Bilo da se radi o Europi, Aziji ili Americi, MICHELINOVI inspektori primjenjuju iste kriterije u ocjenjivanju kvalitete svakog restorana kojeg posjete anonimno. Koristeći jedinstven proces usavršavan tijekom desetljeća, MICHELINOV vodič postao je međunarodna referenca za fine-dining, a plaketa MICHELINOVOG vodiča službeno je priznanje da je restoran dio selekcije za 2017. godinu. MICHELINOV vodič predstavlja odabir najboljih restorana i hotela u 28 država koje obuhvaća.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN