U vrlo opuštenoj atmosferi na Trsatskom kaštelu (Trsatskoj gradini) u Rijeci, odakle se pruža fascinantan pogled na "grad koji teče", proglašene su 27. svibnja Riječke gastronomske luke za 2025. godinu.
Karin Mimica iz tvrtke Abisal - Klub Gastronaut, inicijatorica i voditeljica projekta, naglašava da luke pružaju utočište od loših vremenskih prilika, mjesta su novih susreta, mjesta u kojima možete obnoviti zalihe, osjećati se zaštićeno, izaći iz njih u boljem stanju nego što ste u njih ušli.
Duga je lučka povijest Rijeke, kaže Mimica, a brend grada kao lučkog grada, prenosi se i na druge segmente života.
Dobrobiti "luka" možete doživjeti i ugostiteljskim objektima koji nose titule Riječkih gastronomskih luka, a profilirani su prema ponudi i ambijentu koji nude, navodi.
Projekt je prošle godine osvojio titulu Simply the Best za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije, a pokrenut je 2022. godine s ciljem povezivanja ugostiteljskih objekata u zajedničku priču.
Ta priča ima potencijal izgradnje gastronomskog brenda u sklopu brenda grada Rijeke kao lučkog grada. Također je podrška u profiliranju ugostiteljskih objekata s ciljem dizanja ukupne kvalitete i prepoznatljivosti ponude destinacije.
Provodi ga Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s riječkom tvrtkom Abisal - Klub Gastronaut. Prisutnima su se, osim Mimice, obratili gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.