Rijeka direktnom zračnom linijom povezana s Beogradom

Prvi put nakon gotovo trideset godina od leta na relaciji Beograd – Rijeka, avion Air Serbie sletio je na Krk. Kako bi proslavili prvu liniju srbijanskog nacionalnog avioprijevoznika, na...

Prvi put nakon gotovo trideset godina od leta na relaciji Beograd – Rijeka, avion Air Serbie sletio je na Krk. Kako bi proslavili prvu liniju srbijanskog nacionalnog avioprijevoznika, na Krku je organiziran svečani doček za avion, posadu i putnike uz vodeni slavoluk iz vatrogasnih vozila, folklorni nastup i domaće slastice, prenosi Novi list.

Svečanu vrpcu, pri izlasku putnika iz aviona, prerezao je Goran Grozdanić, izvršni direktor za promet Air Serbie, u društvu Vedrane Čubranić, voditeljice plana i razvoja Zračne luke Rijeka.

Zrakoplovi na liniji Beograd – Rijeka prometovat će dva put tjedno, utorkom i petkom, tijekom cijele godine. Čubranić je izjavila kako će se time put između ova dva grada skratiti s dosadašnjih 6 sati autocestom na sat vremena i dvadeset minuta. Linijom će prometovati avioni tipa ATR 72 s kapacitetom od 66 putnika, a za vrijeme turističke sezone, tijekom srpnja i kolovoza, zrakoplovi A319 sa 144 sjedišta.

Uvođenje linije Rijeka – Beograd, nakon gotovo 30 godina, predstavlja vrlo značajan iskorak za regiju Kvarner, a činjenica da će prometovati tijekom cijele godine, predstavlja temelj daljnjeg razvoja Zračne luke Rijeka, jer se tako smanjuje njena sezonalnost, a putnici imaju mogućnost povezivanja s većim središtima zračnog prometa tijekom cijele godine“, izjavila je Čubranić.

Iz Novog lista su razgovarali i s prve dvije putnice ove linije, Gordanom Kasum i Suzanom Tomić, predstavnicama dvaju turističkih agencija iz Beograda. Naime, Kasum i Tomić su stigle kako bi obišle brojne hotele u regiji s kojima će dogovarati turističke aranžmane. „Stigle smo poslom, da obiđemo hotele s kojima namjeravamo surađivati te se uvjerimo iz prve ruke u uvjete smještaja koje pružaju. Vjerujemo u dobru suradnju i da ćemo već ove godine, kao i u idućim sezonama, dovesti veliki broj gostiju“, objasnile su turističke djelatnice.

Također, s turističkog putovanja u Beograd stigao je i Riječanin Goran. „Posjetio sam prijatelje, a o letu mogu reći samo sve najbolje. Već sam putovao u Beograd i to je bilo oko šest sati autocestom ili podjednako toliko do zagrebačkog aerodroma i onda avionom do Beograda. Cijene karata su prihvatljive, oko 90 eura, što je približno cijeni autoceste i goriva koje se inače potroši na isti put. Poseban je gušt bio vidjeti naš kraj, ali i dijelove Bosne i Hercegovine iz zraka“, izjavio je.

Konstantin i Anastasia iz Berlina, turistički su doputovali u Hrvatsku i to prvi puta. „U Beogradu smo imali presjedanje za Rijeku. Let je bio vrlo ugodan, a čak su nas i slikali s djetetom za Instagram Air Serbije. Idemo na Rab i nadamo se ugodnom odmoru“, zadovoljan je par.

Air Serbia u ponudi ima vezane letove iz Rijeke prema čak 49 destinacija. Surađuju i s Etihad Airwaysom pa time nude letove iz Beograda prema azijskim, afričkim i australskim odredištima.

Izvor / foto: Novi list; Air Serbia; Facebook: Air Serbia

Vijesti: