Run Croatia u Hrvatskoj pokrenuo incijativu – DaddyHood Dadathlon

Run Croatia odlučila je podržati jednu fantastičnu inicijativu – Daddyhood Dadathlon. Radi se o globalnom projektu koji Run Croatia promovira u Hrvatskoj, a potiče očeve da se kroz aktivnost...

Run Croatia odlučila je podržati jednu fantastičnu inicijativu – Daddyhood Dadathlon.

Radi se o globalnom projektu koji Run Croatia promovira u Hrvatskoj, a potiče očeve da se kroz aktivnost dodatno zbliže sa svojom djecom.

Dadathlon je jedinstveni događaj isključivo za očeve i djecu koji se sastoji od tri utrke u kojima će tate i djeca zajedno sudjelovati u trčanju, biciklizmu i planinarenju. Glavni cilj događaja je doprinijeti jačanju odnosa i zajedničkih uspomena između tata i djece, dok istovremeno potiče ljude da provode vrijeme na otvorenom i vježbaju, što je presudno za njihovo zdravlje u ovom pandemijskom razdoblju.

Natjecanje u Dadathlonu održava se gotovo diljem Europe u različitim vremenskim razdobljima tijekom cijele godine (trčanje u travnju, biciklizam u lipnju i planinarenje u rujnu), a rezultati se bilježe na internetskoj platformi. Cilj je stvoriti međunarodne veze i zajednicu među očevima koja će nadživjeti sam događaj i nastaviti pružati mrežu podrške aktivnim i prisutnim očevima.

Više o cijelom pokretu i inicijativi saznajte https://daddyhoodeurope.com/OVDJE

Dadathlon RUN prvi je događaj u nizu koji počinje danas ( 17. travnja ), a slijedi BIKE u lipnju i završava HIKE događajem u rujnu. Nažalost ovogodišnje izdanje se održava virtualno, no svakako se nadam kako će cijela inicijativa izrasti u sastavni dio projekta Run Croatia koji će se održavati tijekom cijele godine, ne samo jednom godišnje.

Pogotovo kada govorimo o obiteljskom turizmu te činjenici kako samo u Europi ima preko 50 milijuna trkača, a broj trkača raste iz dana u dan.

Projekt Run Croatia pratim od prvog dana i svakako se radi puno više od samog organiziranja utrka. Radi se o cijeloj run platformi ili Eco sustavu koje je po mojem mišljenju među najboljim na svijetu, ako ne i najbolja platforma za trkače i razvoj turističkih destinacija u tom segmentu.

Run Croatia platforma kroz pozitivnu energiju trčanja spaja gastronomiju, kulturu, zabavu tj.  promociju hrvatskog turističkog proizvoda, te od prvog dana gleda širu sliku u kontekstu da osim za trkače, organizira i sadržaj za njihove obitelji. Tako se zaokružuju cijela priča kroz puno bolji motiv turističkog dolaska jer dolazi cijela obitelj, a ne samo trkač ili trkačica. Zato se koncept DaddyHood Dadathlon odlično nadopunjuje u Run Croatia platformu.

Inače, platforma uključuje Run friendly hotele, zdravstvene klinike, putničke agencije, restorane, obrazovne institucije, tvrtke koji potiču aktivni život svojih zaposlenika, povezuje OPG-je koji ima gluten free i ekološke proizvođače hrane do bankarstva kroz eWallet ili bezgotovinskog plaćanja kroz blockchain 2.0 loyalty program.

Također, uskoro će Big Bear Plitvice Nature Resort postati i prvi Run Croatia kamp, koji će biti 365 dana otvoren za team buildinge s fokusom na kondicijske pripreme i ostale aktivnosti na otvorenom u Lici.

Više o Run Croatia platformi saznajte u prilogu.

/ / / RUN CROATIA PLATFORMA ŠIRI SE IZ DANA U DAN

/ / / Hrvatska prva na svijetu dobiva Run friendly koncept hotela – Run hotel

/ / / Berislav Sokač: U Hrvatsku želim dovesti dio od 50 milijuna trkača u Europi

Foto: Run Croatia

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN