"Ruža Zagrebačke županije" - TZ Zagrebačke županije i ove godine dodjeljuje nagradu za izvrsnost u turizmu

Autor:  HrTurizam.hr

21. veljače 2024.

Turistička zajednica Zagrebačke županije i ove godine dodijelit će nagradu za izvrsnost u turizmu - Ružu Zagrebačke županije. Nagrada se dodjeljuje u šest kategorija: Eno-gastro turizam, Održivi turizam, Inovativni proizvodi i usluge, Društveno odgovorno poduzetništvo, Smještajni objekti  te Djelatnici iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti.

Javni poziv za sudjelovanje u natječaju najavljen je danas na tiskovnoj konferenciji u prostorijama Zagrebačke županije. Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, naglasila je ovom prigodom kako je Zagrebačka županija prepoznata kao vrhunska eno-gastronomska destinacija nadomak metropole, s mnoštvom kulturnih, tradicijskim i modernih manifestacija.

"Uz kulturno-povijesne atrakcije našega područja, zeleni zagrebački prsten privlači brojne zaljubljenike u sport, prirodu i boravak na otvorenom. Konstantan rast posjećenosti naše destinacije i povećanje broja noćenja rezultat je zajedničkog rada u stvaranju jedinstvene i prepoznatljive turističke priče. A nju stvaramo u suradnji s vrijednim turističkim djelatnicima, prepoznatljivim turističkim objektima, inovativnim uslugama i turističkim doživljajima... Njima posvećujemo nagradu "Ruža Zagrebačke županije", rekla je Alilović.

Img 6204

U nastavku medijske konferencije govorila je i o odličnim turističkim rezultatima u 2023. godini. Naime, u Zagrebačkoj županiji ostvareno je oko 14% više dolazaka i oko 13% više noćenja u odnosu na rekordnu 2022. godinu.

"Građani, turistički djelatnici i objekti u turizmu imaju važnu ulogu u stvaranju vrijednosti, doživljaja i iskustva destinacije. Ružom Zagrebačke županije, našom godišnjom nagradom, želimo nagraditi njihov rad, motivirati ih da dodatno unaprijede svoje poslovanje te naglasiti uspješne primjere kao putokaz svim dionicima u razvoju turizma", rekla je Alilović i pozvala zainteresirane da na javni natječaj prijave uspješne projekte, inovativna poslovanja i održive prakse u turizmu, turističke djelatnike i pojedince koji svojim radom pridonose razvoju kontinentalnoga turizma i Zagrebačke županije kao prepoznatljive turističke destinacije.

Ruza zagrebacke zupanije 2024 najava foto drazen kopac tzzz 1

Javni poziv za sudjelovanje u natječaju "Ruža Zagrebačke županije" otvoren je do 21. ožujka 2024. godine.

Online prijavnica dostupna je na POVEZNICI, a Pravilnik o dodjeli nagrade objavljen je na mrežnim stranicama Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Najbolje će odabrati ocjenjivački sud, čiji su članovi stručnjaci iz područja turizma. Svečana dodjela nagrada održat će se u travnju u Velikoj Gorici.

Autor fotografija: Dražen Kopač

Autor:  HrTurizam.hr

21. veljače 2024.