Sanja Buterin imenovana predsjednicom Uprave Kompas d.d.

Krajem travnja dovršen je proces preuzimanja 86% ukupnog udjela u dioničkom društvu Kompas d.d. iz Zagreba čime je Društvo Inspire Investments d.o.o. za račun Fonda Inspire Fusion postalo većinski...

Krajem travnja dovršen je proces preuzimanja 86% ukupnog udjela u dioničkom društvu Kompas d.d. iz Zagreba čime je Društvo Inspire Investments d.o.o. za račun Fonda Inspire Fusion postalo većinski vlasnik ove turističke agencije Kompas d.d.

Preuzimanjem jedne od vodećih domaćih turističkih agencija Kompasa d.d., Društvo Inspire Investnents nastavlja najavljena ulaganja u turistički sektor. Ranijim preuzimanjem FLEET rent a cara, te budućim ulaganjima u najpotentniji gospodarski sektor, kreće slaganje novog, jakog grupacijskog subjekta koji će u nadolazećim godinama dodatno oplemeniti razvoj turizma te zasigurno pozitivno utjecati na ukupan rezultat domaćeg turističkog proizvoda.

Novi vlasnici sukadno novoj i drugačiji poslovnoj politici, danas su imenovali novu predsjednicu Uprave Sanju Buterin, koja na novu dužnost dolazi s mjesta izvršne direktorice Dentsu Aegis Networka, koja slovi za jednu od najvećih svjetskih agencija za tržišno komuniciranje. Povodom imenovanja na novu poziciju Buterin ističe kako za nju to predstavlja željeni poslovni iskorak u turizam i destinacijski management.  „Moj osobni, ali i cilj tvrtke je pozicionirati Kompas kao jednu od vodećih turističkih kompanija u regiji. Zadaća cjelokupnog tima kojim ću upravljati je uspješno ostvarivanje poslovnih ciljeva koji će donositi značajan benefit cjelokupnom turističkom sektoru uz kreiranje novih tehnoloških i turističkih trendova u sklopu svakodnevnog poslovanja“ ističe Sanja Buterin, nova predsjednica Uprave Kompasa d.d..

Buterin ima bogatu poslovnu karijeru iza sebe i to na upravljačkim pozicijama nekih od renomiranih domaćih i stranih tvrtki koje posluju na domaćem tržištu te na trzistu CEE regije. Tijekom posljednjih godina, prije dolaska u Kompas, uz navedeni Dentsu Aegis, obnašala je neke od vodećih funkcija u Atlasu, Mercedes-Benz Croatia, Nokiji, Valvolineu, Croatia osiguranju, PZ Autu…

Inače, turistička agencija Kompas Zagreb ove godine je proslavila 25 godina polsovanja. Trenutno djeluje kroz osam poslovnica, a u nazad četiri godine bilježi stabilne prihode, a prošlo godinu je završila s povećanjem prihoda od preko 20 posto.

 Povezana vijest: INVESTICIJSKI FOND INSPIRE FUSION PREUZEO JE TURISTIČKU AGENCIJU KOMPAS

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN