Selimir Ognjenović: “Hrvatskoj najljepšoj tajni” želim punim srcem izraziti podršku da budu domaćin Danima hrvatskog turizma 2018.

Veliku pozitivnu “prašinu” podgila je pokrenuta inicijativa da se Dani hrvatskog turizma u 2018. godini održe u Slavoniji. Iz cijele Hrvatske iz dana u dan stiže podrška od cijelog...

Veliku pozitivnu “prašinu” podgila je pokrenuta inicijativa da se Dani hrvatskog turizma u 2018. godini održe u Slavoniji. Iz cijele Hrvatske iz dana u dan stiže podrška od cijelog turističkog sektora od Istre do Dubrovnika, kao i od Zagreba do Slavonije.

Vlasnik njemačkog tour operatora ID Riva tours, g. Selimir Ognjenović uvjeren je da je sazrijelo vrijeme da se značajnije afirmira i kontinentalni turizam u Slavoniji i Baranji, te je stoga i inicirao posjet četrdesetak turističkih djelatnika iz unutrašnjosti Istre koji su bili u Slavoniji i Baranji. Po njegovim riječima istok Hrvatske, odnosno Slavonija i Baranja imaju sve predispozicije da postanu snažna receptivna turistička regija, a njegu podršku vam u cijelosti prenosim.

Hvala Vam što ste konkretno pokrenuli i objavili inicijativu da Slavonija bude domaćin Danima Hrvatskog turizma 2018.

Naravno, imate moju podršku i uvjerenje kako je Dane hrvatskog turizma moguće organizirati u Slavoniji. Organizacijski to je moguće, samo se treba odmaknuti od „zadanog „ modela koji su nametnuli veliki hotelijeri s obale. Nije dogma da svi gosti „Dana turizma„ moraju biti u jednom mjestu ili u jednom hotelu.

Još od Bola 2016. razmišljam i planiram organizaciju Dana Hrvatskog turizma u Slavoniji. Moj je prijedlog da se uključi više mjesta u Slavoniji, možda podjeli regije sa obale i odredi domaćina u Slavoniji. ( N.p.r Baranja domaćin Istrijanima, Dubrovnik u Vukovaru ili Iloku, Splitska županija u Vinkovcima, Kvarner u Požegi. )

Važno je odrediti centralno mjesto za glavna događanja, TV prijenos, produžiti manifestaciju za jedan dan i pustiti turističke djelatnike da se razlete po restoranima, da se druže i upoznaju Slavoniju. Slavoniju i Baranju sam upoznao i to mi je dovoljno da vjerujem da se velika manifestacija poput DHRT može dobro organizirati u Slavoniji. Mogu potvrditi kako kako i ministar Cappelli to želi jer mi je to i osobno rekao. Dakle postoje svi preduvjeti da počnu pripreme za veliku turističku feštu u Slavoniji u jesen 2018. Nudim svu svoju pomoć i pomoć djelatnika I.D. Riva Toursa u pripremi i organizaciji toga skupa turističkih djelatnika.

Mislim kako je strašno važno da se odmaknemo od modela obale i dogme: jedno mjesto – jedan hotel.

Bio sam na gotovo svim DHT i svi su ličili jedan drugom. Za Slavoniju možemo i moramo ponuditi disperziran smještaj i programe. Oko 90% svih sudionika doći će vlastitim automobilima i bit će mobilno, a ostatak se može riješiti transferima. Niti na jednim danima DHT nisu donesene neke povijesne odluke koje iziskuju velike plenarne sjednice. Prije svega DHT su susreti struke i proslava sezone i turističkih rezultata.

Nas je cilj hrvatskim turističkim menađerima pozvati u svijest “Hrvatsku najljepšu turističku tajnu “, a to znači provesti ih ili povući da se razlete kroz Slavoniju. Vjerujte mi da vidim “film” kako to funkcionira: restorane s tamburašima..

Na dva velika plenarna skupa gdje ih sve skupljamo ( jedan dan ) čujem priče i prepričavanja gdje je tko bio i što je vidio. U povratku kući vidim prtljažnike popunjene kulenom, špekom, paprikom… Napisao sam kako svaka regija sa obale može imati svog domaćina u Slavoniji, a tko će ići kuda, mogli bismo napraviti izvlačenje na DHT u Malom Lošinju.

Kada se napravi pravi tim sigurno ćete imati stotine dobrih detalja da emotivnom inteligencijom zajedno pokažete „TKO JE BAJA !!! u Hrvatskom Turizmu.

S poštovanjem, pozdrav iz München-a,

Selimir Ognjenović

Zahvaljujem se svima na podršci i na potpori te što vam je stalo do Slavonije, Baranje i Srijema kao i razvoja kontinentalnog turizma. Sve je do ljudi i sinergije, podržite i vi inicijatvu da se Dani turizma u 2018. godini održe u Slavoniji #DaniTurizmaSlavonija2018

Povezana vijest: NEDO PINEZIĆ: DANI HRVATSKOG TURIZMA U SLAVONIJI

 

Povezane vijesti: