Simbol čistoće mora, Bijela zastava, dodijeljena lošinjskom Boutique Hotelu Alhambra

Čak dvije bijele zastave, kao međunarodni simbol čistih vodenih površina i njihovoga dna, ponosno vijore ispred  Boutique Hotela Alhambra, a koje su dokaz o brizi i očuvanju vodenih površina...

Čak dvije bijele zastave, kao međunarodni simbol čistih vodenih površina i njihovoga dna, ponosno vijore ispred  Boutique Hotela Alhambra, a koje su dokaz o brizi i očuvanju vodenih površina u dijelu uvale Čikat.

U ime Zaklade princa Alberta II od Monaka, Bijelu zastavu svečano je dodijelio poznati ronilac Kristijan Curavić, osnivač i predsjednik Global Under Water Awareness Associationa (GUWAA) i Svjetske udruge za očuvanje i zaštitu mora, rijeka i jezera.

U povodu dodjele Bijele zastave predsjednik Uprave Grupe Jadranka Sanjin Šolić istaknuo je kontinuitet u brizi o čistoći plaža, mora i podmorja koju provodi Grupa u suradnji s lokalnom zajednicom. „Činjenica da će se u uvali Čikat od sada vijoriti dvije Bijele zastave potvrda je prirodnih ljepota uvale i samog otoka te ujedno i priznanje za sve nas u Grupi Jadranka koji kroz akcije čišćenja plaža, obale i morskog dna nastojimo očuvati netaknutima ljepotu koja nas okružuje.“, poručio je Sanjin Šolić.

Bijelu zastavu dodjeljuje Global Under Water Awareness Association (GUWAA), organizacija koja čisti i štiti oceane i mora, jezera i rijeke diljem svijeta, a dio je najveće međunarodne mreže ronilaca, zaštitnika svih vodenih resursa. Inače, Bijela zastava je jedini simbol u svijetu koji jamči čisto more te plaže, morsko dno i kopnene vode u svrhu zaštite života u njima te je vlasništvo Zaklade princa Alberta II. od Monaka i GUWAA-e. „Bijela zastava koju je dobio Boutique Hotel Alhambra simbolizira čistoću mora, i to zbog izuzetno visokih standarda zaštite prirodnog bogatstva u ovoj prekrasnoj uvali.“, izjavio je Kristijan Curavić, osnivač i predsjednik GUWAA-e.

Uz Alhambru, Bijelom zastavom u uvali Čikat na otoku Lošinju može se pohvaliti i hotel Bellevue 5*, kojemu je zastava dodijeljena 2015. Podsjetimo, Boutique Hotela Alhambra 5* je dio hotelskog brenda Lošinj Hotels&Villas Grupe Jadranka koji okuplja ukupno šest hotela i restorana te vile i apartmana na najatraktivnijim lokacijama otoka Lošinja. Kroz svoje 70 godina dugo djelovanje Grupa Jadranka nametnula se kao jedan od predvodnika turističkih trendova u turizmu. Poseban napor ulaže u unaprjeđenje cjelokupne turističke ponude otoka Lošinja i Cresa, a svojim radom postavlja visoke standarde u kvaliteti i provedbi turističko-trgovačke djelatnosti na ovim kvarnerskim otocima.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN