Udružile se TZ Grada Gospića i TZ Plitvička Jezera i Općina Udbina

Nakon više od godinu dana priprema i izdavanja suglasnosti Ministarstva turizma, Turistička zajednica Grada Gospića, Turistička zajednica općine Plitvička Jezera te Općina Udbina od danas nastupaju zajedno na tržištu. Naime,...

Nakon više od godinu dana priprema i izdavanja suglasnosti Ministarstva turizma, Turistička zajednica Grada Gospića, Turistička zajednica općine Plitvička Jezera te Općina Udbina od danas nastupaju zajedno na tržištu.

Naime, danas je na inicijativu spomenutih turističkih zajednica potpisan je Sporazum o udruživanju lokalnih turističkih zajednica i jedinice lokane samouprave s područja Like na razvijanju turističkog proizvoda. Radi se o projektnom udruživanju, a suradnja će se najviše fokusirati na provođenje dva odlična projekta: destinacijskog projekta Lika je Lik te gastro projekta Odlično je – iz Like je.

Plitvička Jezera, Grad Gospić i Općina Udbina nalaze se u krugu 50 kilometara, međusobno se dodiruju i u istoj su jedinici regionalne samouprave – Ličko- senjskoj županiji, a svako mjesto ima svoje prirodne ljepote i turističke specifičnosti koje predstavlja svojim posjetiteljima. Zajedničkim nastupom na tržištu su jači. Logično i jednostavno.

Ovim udruživanjem moći ćemo kvalitetnije raditi na razvoju turističkog proizvoda i promotivnim aktivnostima na projektu Lika je Lik ( lijek), te definirati turistički brend destinacije odnosno mikroregije kao cjeline“, ističu iz TZG Gospića.

S druge strane, NP Plitvička Jezera raspolaže svjetskim prirodnim biserom i velikim brojem turista koji svoj boravak u Nacionalnom parku mogu upotpuniti posjetom gradu Gospiću te odabrati neku od brojnih dodatnih sportskih, turističkih, adrenalinskih ili kulturnih aktivnosti. Ovim će se udruživanjem intenzivirati promocija povijesno poznatog i značajnog područja Udbine, odnosno srednjovjekovne Krbave. Udbina sa svojim položajem, povijesnim i kulturnim značajem, vjerskim turizmom i prirodnim posebnostima, te poznatom eko proizvodnjom može itekako pridonijeti razvoju zajedničke turističke destinacije.


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN