Ostati na vrhu je puno teže, nego doći do vrha. Upravo to uspijeva sirani Gligora koja ima najbolje sireve na svijetu

Biti najbolji u nekom sektoru je iznimno teško, a kamoli na globalnoj razini, no još teže je držati konstantu i ostati na vrhu. Upravo to uspijeva sirani Gligora koja ima...

Biti najbolji u nekom sektoru je iznimno teško, a kamoli na globalnoj razini, no još teže je držati konstantu i ostati na vrhu. Upravo to uspijeva sirani Gligora koja ima najbolje sireve na svijetu.

Tako je i s ovogodišnjeg natjecanja World Cheese Awards, održanog u Italiji, u konkurenciji 3804 sira iz cijelog svijeta, Sirana Gligora s otoka Paga opet pomela konkurenciju te osvojila čak osam medalja; četiri zlata (Paški sir, Likotin afiniran u maraski, Kolan afiniran u maslini, Kravlji sir iz luga), dva srebra (Likotin afiniran u maraski, sir sa senfom) te dvije bronce (Žigljen i Liburjan).

Vrlo smo zadovoljni da i dalje naši afinirani sirevi, poput ovčjeg Likotina odležanog u komini maraske, osvajaju najveće nagrade. To nam daje poticaj da ih i dalje proizvodimo i usavršavamo. Naime, prije dva mjeseca afinirali smo sireve u višnji maraski, a trenutačno se radi afinaža sira u vinskom dropu i komini masline. Budući da se radi o relativno nepoznatim sirarskim tehnikama u Hrvatskoj, ovakva priznanja pomažu približavanju takvih, unikatnih proizvoda našim potrošačima. Veseli nas i činjenica da je i jedan naš potpuno novi proizvodi, sir sa senfom, koji nije stigao ni do polica trgovina, već osvojio srebrnu medalju na ovom sajmu” izjavio je Šime Gligora, direktor sirane Gligora za Zadarski list, te dodao kako im ova priznanja služe i kao potvrda kontinuirane izvrsnosti njihova Paškog sira ZOI koji je i prošle godine na istom sajmu osvojio Supergold, a ove godine na Great Taste Awards u Londonu maksimalne tri zvjezdice.

Foto: Sirana Gligora

Gligora od sada i u vlastitim trgovinama u Zagrebu i Splitu

Osim vlastitog web shopa gdje najbolji sirevi putuju po cijelom svijetu, iz sirane Gligora odlučili su se na novi hrabri korak prema naprijed – direktno se približiti kupcima,

Naime, sirana Gligora ima dvije novootvorene delikatesne trgovine u Zagrebu u centrima Arena i Cvjetni, a uskoro otvaraju novu trgovinu “Cheese & Deli« u Splitu.

Uspjeh vrijedan divljenja. Možemo i moramo biti ponosni na siranu Gligora.

Povezana vijest:

PAŠKI SIR – PRVI HRVATSKI SIR ZAŠTIĆEN OZNAKOM IZVORNOSTI

PAŠKI SIR GLIGORA TREĆI PUT PROGLAŠEN NAJBOLJIM NA SVIJETU

Povezane vijesti: