SKAL International: Kvarner osvojio dvije turističke nagrade i dobio službenu potvrdu domaćinstva 2020.

SKÅL International, međunarodna je organizacija turističkih menadžera koja broji oko 15.000 članova okupljenih u preko 500 klubova širom svijeta i najveća je u sektoru turizma. Na međunarodnoj skupštini SKÅL Internationala...

SKÅL International, međunarodna je organizacija turističkih menadžera koja broji oko 15.000 članova okupljenih u preko 500 klubova širom svijeta i najveća je u sektoru turizma.

Na međunarodnoj skupštini SKÅL Internationala održanom u Miamiju, Kvarner je osvojio dvije turističke nagrade, te je održana prezentacija Kvarnera kao turističke destinacije pred 1000 sudionika među kojima su mnogi vlasnici utjecajnih turističkih agencija i touroperatora.

Inače, regija Kvarner od 15. do 21. listopada 2020. godine bit će domaćinom svjetskog kongresa udruženja profesionalaca u turizmu te ugostiti neke od najvažnijih i najutjecajnijih turističkih profesionalaca iz cijelog svijeta, koji diktiraju trendove turističkih kretanja. A upravo je u Miamiju domaćinstvo Kvarnera za SKAL kongres u 2020.godinu dobilo i službenu potvrdu.

NA kongresu je održana prezentacija Rijeke i Opatije kao domaćina, ali i čitave regije, obuhvatila je i promociju autohtonog doživljaja na Kvarneru. Tako su tijekom prezentacije predstavnici Turističke zajednice Kvarnera, Turističke zajednice grada Rijeke i Turističke zajednice grada Opatije sudionicima 80. svjetskog SKÅL kongresa dočarali i prenijeli autentični kvarnerski doživljaj i bogatu kulturnu baštinu.

Tako su prezentaciju predvodili plesači u hrvatskim folklornim nošnjama, zvončari koji su u odori Munskog zvončara prikazali tradiciju koja je upisana na UNESCO listu nematerijalne kulturne baštine svijeta, kao i ribar koji je kroz prikaz ribarskih vještina poput pletenja mreže prezentirao kvarnersku pomorsku baštinu.

Naša velika prednost je i činjenica da će Rijeka 2020. godine biti Europska prijestolnica kulture, što je doista posebna prigoda, kao i nezaobilazna titula Opatije kao perjanice i kolijevke hrvatskog turizma“, izjavila je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov za Novi list.

Projekt Mala barka 2 osvojio 3. mjesto u svijetu

Turistička zajednica Kvarnera kao jedan od partnera na EU projektu Mala barka 2 kandidirala je cjelokupni projekt na natječaj za priznanje SKÅL International Sustainable Tourism Award 2019 te u kategoriji “Community and Government” za održivi turizam te osvojila 3.mjesto.

Također, predsjednici SKÅL kluba Kvarner dr.sc. Ireni Peršić Živadinov je uručeno priznanje za doprinos razvoju međunarodnih odnosa u turizmu, te njegovanje odnosa i povezivanje članica svjetskog SKÅL udruženja. 

KVARNER DOMAĆIN SVJETSKOG SKÅL KONGRESA 2020. GODINE

Regija Kvarner od 15. do 21. listopada 2020. godine bit će domaćinom svjetskog kongresa udruženja profesionalaca u turizmu.

Očekuje se kako će za vrijeme ovog prestižnog međunarodnog događanja u 2020. godini na Kvarneru boraviti oko 1.000 sudionika među kojima su mnogi vlasnici utjecajnih turističkih agencija i touroperatora kojima će se imati prilika pokazati turistički potencijal regije i koji će na taj način još uspješnije u budućnosti nuditi naše turističke kapacitete svojim klijentima.

SKÅL International, međunarodna je organizacija turističkih menadžera koja broji oko 15.000 članova okupljenih u preko 500 klubova širom svijeta i najveća je u sektoru turizma.

Povezane vijesti: