„Slopey – Tkalča“ – najturističkija zagrebačka ulica opet je dostupna osobama u invalidskim kolicima

Ovog vikenda realiziran je nastavak odličnog projekta „Slopey – Tkalča“, kojim su sufinancirane nove kosine koje premošćuju visinske razlike u gradu Zagrebu, jer osobama u invalidskim kolicima upravo one predstavljaju gotovo...

Ovog vikenda realiziran je nastavak odličnog projekta „Slopey – Tkalča“, kojim su sufinancirane nove kosine koje premošćuju visinske razlike u gradu Zagrebu, jer osobama u invalidskim kolicima upravo one predstavljaju gotovo nepremostivu zapreku pri kretanju.

Nastavak je to uspješne suradnje Turističke zajednice grada Zagreba i tvrtke Travabled, putničke agencije za pristupačni turizam. Tako su TZGZ i Travabled ovom prilikom sufinancirali zamjenu 12 dotrajalih kosina koje premošćuju visinske razlike ugostiteljskih i trgovačkih objekata s jednom do dvije stepenice u Tkalčićevoj ulici.

Ovom hvalevrijednom inicijativom većina objekata najturističkije zagrebačke ulice opet će biti dostupnija osobama u invalidskim kolicima, osobama otežane pokretljivosti, obiteljima s djecom u kolicimate svima drugima kojima stepenice predstavljaju gotovo nepremostivu zapreku pri kretanju.

Svih 12 novoizrađenih kosina proizvedeno je po mjeri u Kaznionici u Lipovici-Popovači, a oslikali su ih zagrebački ulični umjetnici koji već nekoliko godina uređuju nekoć zapuštene gradske prostore, pa ćete odsad u šetnji Tkalčićevom primjerice naići na likove astronauta, žirafa, gorila, kornjača i mamuta.

“Osim što će novopostavljene kosine našim sugrađanima otežane pokretljivosti iznova omogućiti ulazak u objekte obuhvaćene projektom, dodatno će pridonijeti sveukupnoj pozitivnoj slici grada Zagreba kao turističkog odredišta koje vodi računa o svim svojim posjetiteljima,uključujući i one s povećanom potrebom za pristupačnošću turističkih sadržaja” ističe Siniša Kekić iz Travableda.

Projekt „Slopey -Tkalča“ tek je jedan u nizu interaktivnih projekata čiji je cilj učiniti uži gradski prostor još pristupačnijim, ugodnijim i atraktivnijim, kako stanovnicima Zagreba tako i svim posjetiteljima koji svake godine u sve većem broju dolaze u Zagreb.

Povezane vijesti: