Slovačka stavila Hrvatsku na crvenu, a Nizozemska na narančastu listu

Slovačka je proširila popis zemalja na crvenoj listi, a popisu se nalazi i Hrvatska. Ograničenja na snagu nastupa od 01. rujna 2020., prenosi Slovak Spectatot. Osim Hrvatske, na crvenu...

Slovačka je proširila popis zemalja na crvenoj listi, a popisu se nalazi i Hrvatska. Ograničenja na snagu nastupa od 01. rujna 2020., prenosi Slovak Spectatot.

Osim Hrvatske, na crvenu listi stavljene su i Francuska, Španjolska, Nizozemska, Belgija i Malta.

Broj uvezenih slučajeva posebno se povećao iz Češke (85 do sada) i Hrvatske, ističu slovački epidemiolozi.

Obvezna karantena za ljude koji dolaze iz zemlje s crvenog popisa bit će 10 dana umjesto trenutno potrebnih 14 dana. Najranije peti dan nakon povratka iz zemalja s crvenog popisa građani mogu obaviti testiranje na COVID-19. Ako je test negativan, karantenu može završiti i prije trajanja potrebnog 10 dana.

Hrvatska na narančastoj listi u Danskoj

Također, Danska je u četvrtak stavila Hrvatsku na narančastu listu zemalja zbog covida-19, koje na snagu nastupa od 29. kolovoza, objavilo je Dansko ministarstvo vanjskih poslova

Ministarstvo onima koji su već na odmoru u Hrvatskoj poručuje da mogu ostati do ranije planiranog datuma, no da minimiziraju rizik od zaraze te da se trebaju testirati kad se vrate u domovinu, iako ne moraju ostati u izolaciji 2 tjedna.

Ako se za posjet Hrvatskoj odluče u budućnosti, tada ih se poziva da 14 dana provedu u karanteni pri povratku u Dansku.

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 304 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 2.420.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN