Slovenski kampisti izabrali najbolje kampove u Hrvatskoj

Slovenski kamping web portal Avtokampi.si je i ove godine organizirao izbor najboljeg kampa u Hrvatskoj i Sloveniji – Naj kamp Adria. Radi se o izboru u kojem brojni kampisti...

Slovenski kamping web portal Avtokampi.si je i ove godine organizirao izbor najboljeg kampa u Hrvatskoj i Sloveniji – Naj kamp Adria.

Radi se o izboru u kojem brojni kampisti tijekom cijele sezone glasaju za najbolje kampove, te koji se ove godine odvija već po deseti put.

Ovogodišnja kamping sezona bila je puno drugačija jer su se kampovi otvorili tek krajem petog mjeseca.

Slovenci su kao narod kampista tradicionalno došli na odmor na Jadran i u kampovima ostvarili nešto više od 2 milijuna noćenja. U istarskim kampovima Slovenci ostvare 38 % od svih noćenja, na Kvarneru 25 %, a na području Zadra 19 %. Među gradovima najpopularniji su kampovi u Medulinu, Malom Lošinju i Novalji.

Inače, ove godine slovenski kampisti ostvarili su 30 % manje noćenja od prošle godine, a uzroci su uz sigurnosne mjere i vaučeri koje su Slovenci dobili od države za odmor u svojoj zemlji. Tako slovenski kampovi imaju čak 61% više noćenja domaćih kampista.

Jasan pokazatelj efikasnosti vaučera u Sloveniji. Naime, slovenska vlada je kao odgovor na korona krizu uveća vaučere za domaća putovanje, te je tako svaka odrasla osoba dobila vaučere u vrijednosti od 200 eura, a djeca 50 eura. Vaučeri se mogu iskoristiti do kraja ove godine u Sloveniji za noćenje ili noćenje s doručkom. Ako gledamo jednu obitelj s dvoje djece, dolazimo do iznosa vrijednosti vaučera od 500 eura.

Avtokampi.si

U Istri najbolji kampovi su Valkanela i Polidor

U kategoriji većih kampova u Istri je ove godine najviše glasova dobio kamp Valkanela iz Vrsara. U kampu su u posljednjim godina uredili nove parcele, renovirali dio sanitarnih čvorova i izgradili bazenski kompleks. Drugo mjesto je osvojio kamp Lanterna Premium Resort iz Poreča, a treće kamp Porto Sole iz Vrsara.

Najbolji mali kamp u Istri je i ove godine kamp Polidor iz Funtane, koji radi tijekom cijele godine. Gosti hvale osobni pristup gostu, organizaciju obiteljskih biciklističkih tura, degustacije vina i maslinovog ulja te animaciju . Drugo mjesto ide u kamp Lighthouse u Savudriji i treće u kamp Puntica u Funtani.

Kamp Čikat i kamp Draga najbolji na Kvarneru

Kampovi na Kvarneru su među slovenskim kampistima najomiljeniji. Prvu nagradu u kategoriji većih kampova je i ove godine osvojio kamp Čikat iz Malog Lošinja, gdje su uredili nove parcele, renovirali sanitarije i poboljšali sportsku ponudu. Drugo mjesto ide u kamp Kovačine na Cresu, kojeg zbog lijepe plaže koje vole obitelji, a treće u kamp Aminess Atea Resort u Njivicama na otoku Krku.

U kategoriji manjih kvarnerskih kampova ide prvo mjestu u kamp Draga u Mošćeničkoj Dragi. Mlada ekipa trudi se gostima omogućiti lijep odmor na obali direktno pod Učkom. Kamp Mali iz Baške je na drugom mjestu, a kamp Rapoča iz Nerezina na trećem.

Najbolji kampovi u Dalmaciji na Pagu i Pelješcu

Među većim kampova u Dalmaciji je prvo mjesto osvojio kamp Straško iz Novalje na otoku Pagu, gdje gostima nude velike sjenčane parcele, lijepu plažu, bazenu i odličnu animaciju. Druga nagrada ide u kamp Šimune, a treće u kamp Adriatiq kod Primoštena.

Slovenci vole prirodne kampove s puno sjene na parcelama, raznolikom plažom i dobrom animacijom.

Nagrada za najbolji mali dalmatinski kamp ove godine ide u kamp Lupis iz Lovišta na kraju Pelješca. Super uređen kamp, gdje gosti kažu da su sanitarije ljepše nego kod kuće. Drugo mjesto pripalo je kampu Slanica na otoku Murter, a treće kampu Navis iz Novalje. 

Koversada najbolji FKK kamp

U Hrvatskoj je samo još 14 kampova, koji omogućavaju FKK kampiranje. Naviše glasova ove godine dobio je kamp Koversada iz Vrsara, gdje su ponudu nadopunili s najmom modernih mobilnih kućica.

Drugo mjesto osvojio je porečki kamp Ulika, a treće kamp Baldarin iz Punta Križe na Cresu.

Nagrada za najbolje naselje mobilnih kućica ide na Bled

Mobilne kućice su bile ove godine još popularnije jer nude siguran oblik boravka. Svaka kućica uz spavaće sobe ima svoju kuhinju i kupaonicu, tako da gosti ne trebaju koristiti zajedničke prostore.

U kategoriji najboljih naselja mobilnih kućica prva nagrada iznenađujuće ide u ove godine otvoreni River camping Bled, gdje su napravili pravo malo alpsko selo sa kućicama u drvenom stilu. Druga nagrada ide za kućice u kampu Krk Premium, a treća u kamp Aminess Maravea kod Novigrada.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN