Snimljen video o kulturnoj i turističkoj ponudi doline Neretve

Udruga za zaštitu obiteljskog gospodarstva na društvenom zemljištu sa sjedištem u Opuzenu snimila je video koji prezentira kulturnu, turističku i gospodarsku ponudu doline Neretve. Dolina Neretve najpoznatija je kao...

Udruga za zaštitu obiteljskog gospodarstva na društvenom zemljištu sa sjedištem u Opuzenu snimila je video koji prezentira kulturnu, turističku i gospodarsku ponudu doline Neretve.

Dolina Neretve najpoznatija je kao dolina mandarina, a procjenjuje se da je u dolini zasađeno 1.4 milijuna stabala mandarina koja su ove sezone dala rekordni urod od preko 90 000 tona. „Bogata kulturna i prirodna baština mogu se ugodno razgledati u Arheološkom muzeju u Vidu te i Prirodoslovnom muzeju  Metković. Arheološki muzej Narona, prvi in situ muzej u Hrvatskoj, sagrađen je iznad Augusteuma, hrama posvećenog caru Augustu. Prirodoslovni muzej Metković, preko jedne od najvrjednijih ornitoloških zbirki u Europi, pak predstavlja specifičnu floru i faunu ovog kraja. Kome nije dosta, u povijesnu šetnju može uvrstiti i foto safari kroz močvaru. „ ističu turističke potencijale Metkovića iz Udruga za zaštitu obiteljskog gospodarstva na društvenom zemljištu te posebno ističu Maraton lađa, kao turističko-sportski spektakl koji je nadaleko poznata utrka tradicionalnih neretvanskih plovila od Metkovića do Ploča.

No, najbolje da pogledate video i sami se uvjerite u turističke potencijale Metkovića i doline Neretve

Povezane vijesti: