Socijalno vijeće za turizam predložilo mjere poboljšanja zapošljavanja u turizmu

Socijalno vijeće za turizam uputilo je dopis Ministarstvu turizma i Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, u kojem je prezentiran prijedlog mjera za poboljšanje uvjeta rada i zapošljavanja u sektoru...

Socijalno vijeće za turizam uputilo je dopis Ministarstvu turizma i Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, u kojem je prezentiran prijedlog mjera za poboljšanje uvjeta rada i zapošljavanja u sektoru turizma te zatražen zajednički sastanak na tu temu, a vezano uz problematiku kadrova u turizmu.

Ocjena Socijalnog vijeća koji čine predstavnici sindikata (STUH i SIKD) i poslodavaca je da je pitanje dostupnosti potrebne radne snage od prioritetnog značaja za daljnji i dugoročno održivi razvoj turizma.

Isto tako smatraju kako je omogućavanje što kvalitetnijih uvjeta zapošljavanja i rada sa ciljem veće sigurnosti i zadovoljstva radnika u sektoru turizma zajednički interes svih socijalnih partnera. Stoga, Socijalno vijeće za turizam predlaže ministarstvima da se kao demografska mjera stabilnih radnih odnosa za lokalno stanovništvo i zadržavanja mladih u RH uvedu dodatni poticaji za cjelogodišnje zapošljavanje.

U tom smislu predlaže se unaprjeđenje i pojednostavljenje mjere Stalni sezonac, na način da naknada za vrijeme kada stalni sezonac ne radi bude potpora van mjera za poticanje zapošljavanja ili sufinanciranje plaće (doprinosa na i iz plaće) za vrijeme kada stalni sezonac ne radi.
Također, za zapošljavanje na neodređeno vrijeme (neovisno o starosti) predlaže se uvođenje poticaja u vidu oslobađanja plaćanja doprinosa iz i na plaću kroz razdoblje od tri godine.

“Prijedlozi ovih dviju mjera obrazloženi su činjenicom da je stabilnost radnog odnosa preduvjet uređenja stambenog pitanja, obiteljske zajednice i općenito životnog standarda da bi radnici imali interesa raditi i ostati u određenoj zajednici. Posebno je pritom za turizam važno zadržati lokalno stanovništvo u turističkim mjestima i osigurati autentičnost ponude i dugoročnu kvalitetu turističkih usluga. Ukoliko lokalno stanovništvo ima kvalitetne uvjete rada i života i za turiste ta će destinacija biti ugodna i privlačna te je time osiguran i dugoročni razvoj turizma” naglašavaju iz Socijalnog vijeća u svojem priopćenju.

Za poboljšanje uvjeta rada i zapošljavanja u sektoru turizma predlaže se i reguliranje kontrole proširenih granskih kolektivnih ugovora jer je temeljni cilj socijalnih partnera uvođenje reda i primjena jednakih minimalnih prava i obveza za sve radnike i poslodavce. “Efikasna kontrola nužna je da bi se postigli i temeljni ciljevi proširene primjene kolektivnih ugovora, a to su: smanjenje nelojalne konkurencije, sive ekonomije i isplate plaća „na ruke” ističu iz Socijalnog vijeća.

Mogućnosti zapošljavanja radnika trebalo bi povećati i kroz institut dopunskog rada (s 8 na 16 h tjedno uz razmatranje obveze davanja suglasnosti poslodavca), u ugostiteljstvu i turizmu, naime, prema obrazloženju Socijalnog vijeća, izraženi su veliki skokovi poslovnih aktivnosti, kako sezonskog karaktera tako i na tjednoj te dnevnoj organizaciji radnog vremena. Zbog toga je i omogućena primjena preraspodjele u maksimalnom trajanju te skraćeni dnevni odmor od 8 h.

Na kraju, u dopisu spomenutim ministarstvima predlaže se i više lobiranja tijekom predsjedanja Hrvatske Vijećem EU, kroz novo budžetiranje EU sredstava, sa ciljem otvaranja većih mogućnosti za projekte u turizmu.

Foto: Pixabay.com

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN