Spoj jedrenja i gastronomije – održano treće izdanje Prosecco DOC MAXI ON Cooking Star

Prosecco DOC MAXI ON Cooking Star 2024 održan je u Grand Hotel Brioni Pula, A Radisson Collection Hotelu

Autor:  HrTurizam.hr

22. travnja 2024.

Subota je bila obilježena nezaboravnim iskustvom na moru i u kuhinji, a Arena Hospitality Group i ove je godine bila partner u održavanju spektakularnog događaja - Prosecco DOC MAXI ON Cooking Star 2024 koji je održan u Grand Hotel Brioni Pula, A Radisson Collection Hotelu.

Flota Maxi jedrilica okupila je nagrađene poznate kuhare čije kulinarske kreacije odražavaju gracioznost i preciznost kao i same jedrilice. Nakon uzbudljivih jedriličarskih natjecanja, majstori kulinarstva zauzeli su scenu u kuhinji Grand Hotela Brioni i stvorili čaroliju na tanjuru.

Kuhari su već nagrađivani svjetski priznatim Michelinovim zvjezdicama i Gault&Millau nagradama, što je jamčilo vrhunsko iskustvo. Među njima su bili:

  • Nikola Laera iz restorana “Burjé 1968“ u hotelu Arkadia – Corvara (BZ)
  • Felice Lo Basso iz Felix Lo Basso Home & Restaurant – Milano
  • Alessandro Gavagna iz Al Cacciatore – La Subida – Cormons (GO)
  • Salvatore Bianco iz Il Comadante – hotel Romeo u Napulju
  • Alessandro Rossi iz Gabbiano 3.0 – Marina di Grosseto (GR)
  • Fabio Groppi iz FG Fabio Groppi Tailor Made Food u Veroni
  • Floriana Ružić iz San Rocco iz Brtonigle, Hrvatska
5 kuhari strucni ziri
Kuhari i stručni žiri
Ghb maxi on cooking star 2024 8
GHB Maxi On Cooking Star 2024

Umijeće kuhara ocjenjivao je stručni žiri predvođen chefom Davidom Skokom. Uz njega, u žiriju su se našla zvučna imena talijanske jedriličarske i gastronomske scene poput Claudia Demartisa, dugogodišnjeg managera Barcolane i suosnivača Olimpic Sailsa i Franca Favaretta, Chefa venecijske Baccalà Divino te dugogodišnjeg koordinatora jedriličarsko-gastronomske manifestacije San Pellegrino Cup u Veneciji. U stručnom žiriju bio je i Stefano Vegliani, sportski novinar i autor tri knjige o jedrenju, kao i Fausto Arrighi, Michelinov inspektor i gastroznalac koji je posjetio oko devet tisuća restorana u svijetu o hrvatskoj gastronomiji!

Nije nedostajalo ni poznatih lica koji su uživali u ovom spektaklu. Federico Quaranta, voditelj najpoznatijeg vinskog programa Decanter, novinari i mediji iz Linkiesta Gastronomica, Luxury prêt-à-portera, Rumors Lifestylea, slovenskog Drive&Stylea, i lokalnih pulskih medija, bili su samo neki od brojnih gostiju koji su prisustvovali ovom nezaboravnom događaju, kao i nekoliko influencera.

Maxi On Cooking Star 2024 nije samo bio natjecanje već i prava poslastica za sva osjetila. Sve namirnice bile su lokalne, a pripremljeno je sedam izvanrednih jela od ribe i povrća. Uz savršen spoj okusa, tehničke vještine i kreativnosti, dodijeljena je posebna nagrada za titulu pobjednika kulinarskog showa.

Prema glasovima stručnog žirija kojim je predsjedavao popularni pulski chef David Skoko, a u kojem je bio i Executive Chef Grand Hotela Brioni, Luka Jukić, pobjedu je odnio Salvatore Bianco iz Napulja, dok je počasni žiri izabrao jelo mladog Alessandra Rossija.

2 pobjednik salvatore bianco po izboru strucnog zirija desno uz pomoc chefa hotela ghb zorana gajica lijevo
Pobjednik Salvatore Bianco po izboru stručnog žirija (desno) uz pomoć chefa hotela GHB Zorana Gajića (lijevo)
1 predsjednik uprave ahg reli slonim i pobjednik po izboru vip uzvanika alessandro rossi
Predsjednik Uprave AHG Reli Slonim i pobjednik po izboru VIP uzvanika Alessandro Rossi

Reli Slonim, predsjednik Uprave Arena Hospitality Group, u ime žirija VIP publike, dodijelio je glavnu nagradu Alessandru Rosiju iz restorana Gabbiano 3.0 - Marina di Grosseto – boravak u Grand Hotel Brioni Pula, A Radisson Collection Hotelu. Uz to, predsjednik Uprave Arena Hospitality Group zahvalio se svima koji su sudjelovali u eventu koji se već treću godinu za redom održava u Grand Hotel Brioni Pula te naglasio kako su upravo ovakvi posebni eventi koji objedinjuju luksuzni sport i vrhunsku gastronomiju nešto što se izdvaja i čini naše podneblje sve više prepoznatljivim za ovakve jedinstvene, selektivne oblike turizma.   

Osim sporta i gastronomije, cijeli jedriličarski događaj nadilazi granice i predstavlja prekrasan krajolik Istre. Od slikovitog Rovinja do povijesne Pule, sudionici i gledatelji svake su godine sve više očarani ljepotom sjevernojadranske obale, a Prosecco DOC MAXI ON Cooking Star događaj je koji ostaje nezaboravan, kako za sudionike, tako i za publiku.

Autor:  HrTurizam.hr

22. travnja 2024.