Sporazum između Grčke, Cipra i Izraela potaknuo Royal Caribbean da krene s putovanjima iz Izraela

Polovica izraelskih građana već je primila jednu injekciju cjepiva s dvije doze, što je zemlju učinilo glavnim mjestom za ponovno pokretanje krstarenja. Dok krstarenje čeka neizvjesnu budućnost, jedna od...

Polovica izraelskih građana već je primila jednu injekciju cjepiva s dvije doze, što je zemlju učinilo glavnim mjestom za ponovno pokretanje krstarenja.

Dok krstarenje čeka neizvjesnu budućnost, jedna od vodećih kruzing kompanija, Royal Caribbean International najavila je da prvi put započinje plovidbu iz Izraela u svibnju, i to s cijepljenim putnicima i posadom.

Linija će Izraelcima ponuditi kombinaciju bijega od 3 do 7 noćenja u posjetu grčkim otocima i Cipru potpuno novog broda Odyssey of the seas ili Odiseja mora. Plan putovanja, povratno putovanje iz Haife, Izrael, uključivat će posjete idiličnim otocima i odredištima na Mediteranu, uključujući Rodos, Santorini, Mykonos i Atenu, Grčku i Limassol na Cipru.

Oduševljeni smo što ćemo s našim najnovijim i najinovativnijim brodom Odiseja mora predstaviti krstarenja Royal Caribbean International iz Izraela. Izraelski će putnici željeti pobjeći, opustiti se s potpunim mirnim duhom i uživati ​​u putničkim iskustvima koja im jako nedostaju; i to je ono što najbolje radimo. Isplovljavanje iz Izraela prilika je na koju smo već dugo vremena gledali. Iznimno cijenimo izraelsku vladu zbog njihove suradnje i povjerenja u nas kako bismo putnicima pružili nezaboravna iskustva s krstarenjima i radujemo se ispunjenju tog obećanja na našem najnovijem brodu – prvom ‘Zelenom otoku’ na moru. ”, rekao je Michael Bayley, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Royal Caribbean International.

Zahvaljujući milijunima cjepiva koje smo donijeli, ponosan sam što će Izrael biti prva zemlja na svijetu koja je lansirala novi vodeći kruzer Royal Caribbean. Odluka Royal Caribbean International da dođe u Izrael važan je izraz povjerenja u našu politiku. Ovo je važan ekonomski i turistički trenutak za državu Izrael, ”rekao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu te dodao kako je Izrael globalni model uspjeha. “Nastavit ćemo s našim programom – ‘zelenom putovnicom’ – kako bismo mogli na miru izaći iz virusa COVID-19. Baš kao što smo od Izraela postali svjetski prvak u cjepivima, tako ćemo i od njega postati svjetski prvak u ekonomiji i turizmu u postkorona dobu“, zaključio je Netanyahu.

Grčka, Cipar i Izrael zaključili su sporazume koji omogućavaju građanima s potvrdama o cijepljenju na Covid-19 da putuju bez ograničenja i karantene između ove tri zemlje. Grčki premijer Kyriakos Mitsotakis bio je prvi čelnik koji je predložio Europskoj komisiji ideju o potvrdi o cijepljenju za cijelu EU kako bi se olakšalo putovanje. Iako tu ideju čelnici Europske unije nisu još usuglasili, ipak se očekuje da će EU donijeti odluku o covid putovnicama do kraja tekućeg mjeseca.

/ / / EU do kraja mjeseca uvodi digitalne certifikate kao potvrde o cjepivu?

Rezultat sporazuma između Grčke, Cipra i Izraela je upravo aktivacija turizma koja je privukla i Royal Caribbean International

Zajedno s izraelskim zdravstvenim i turističkim vlastima, Royal Caribbean bit će prvi koji će ponuditi potpuno cijepljene plovidbe, gdje će i posada i gosti stariji od 16 godina biti cijepljeni protiv COVID-19. Pojedinosti o dodatnim zdravstvenim i sigurnosnim mjerama koje će provoditi Izrael i Royal Caribbean bit će objavljeni naknadno, navode iz Royal Caribbean International.

Jako smo sretni zbog suradnje s Royal Caribbean International jer naš nedavni sporazum o putovanju s Izraelom već donosi rezultate, a sve će više ljudi imati priliku imati jedinstvena iskustva u našim prekrasnim destinacijama i otocima“, rekao je grčki ministar turizma, Haris Theoharis.

Savvas Perdios, zamjenik ministra ciparskog turizma izjavio je kako Cipar podržava industriju krstarenja i sa zadovoljstvom pomaže industriji na putu oporavka. „Čast mi je što ćemo ovo ljeto biti predstavljeni u itinereru Royal Caribbeana i drago nam je što ćemo dočekali njihov najnoviji brod na našem otoku. Sigurni smo da će se gosti sjajno zabaviti, kako na brodu, tako i prilikom posjeta Cipru, jednom od najljepših otoka na Mediteranu

Inače, Cipar je najavio kako od ožujka planira dozvoliti ulazak barem putnicima iz Europske unije koji su cijepljeni protiv COVID-19, bez ikakvih ograničenja, a putnici će morati imati dokaz da su cijepljeni.

Izvor / Foto: Odyssey of the Seas, Royal Caribbean International

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN