Strani ulagači žele investirati u Hrvatski turizam

Završilo je četvrto izdanje Adria Hotel Foruma na kojem je više od 50 domaćih i inozemnih panelista, stručnjaka iz hotelske industrije, govorilo o izazovima, mogućnostima i budućnosti investicija u hotelijerskoj industriji

Završila je međunarodna hotelsko investicijska konferencija Adria Hotel Forum, koja je u četvrtom izdanju premašila sva očekivanja i postavila ljestvicu visoko za budućnost. Adria Hotel Forum svakako više nije regionalna konferencija, nego internacionalna, a najbolji dokaz tome je popis međunarodnih panelista i sudionika iz cijele Europe. Na konferenciji se okupilo preko 50 međunarodnih i domaćih sudionika panel diskusija, potpredsjednici najvećih svjetskih investicijskih fondova, kao i direktori raznih globalnih hotelskih kompanija koji su govorili o izazovima, novim trendovima i budućnosti u hotelskoj industriji i možda najbitnije o potencijalnim investicijama u Hrvatskoj. “Izrazito sam zadovoljna s ovogodišnjim odmakom spram protekle tri godine. Smatram kako je ove godine Adria Hotel Forum puno ležerniji, teme su konkretnije, a panelisti, koji do sada nikad nisu bili u Hrvatskoj, predstavljaju apsolutni vrh hotelske industrije” – istaknula je osnivačica i organizatorica Adria Hotel Foruma Marina Franolić, te dodala kako dolazak tri ministra turizma iz regije (dva ministra i jedna izaslanica) i premijera Republike Hrvatske, dovoljno govori o važnosti Adria Hotel Foruma.

Najvećim uspjehom konferencije, Franolić smatra, prijava je sudionika iz cijele Europe.”Ove godine je preko 20 posto prijava bilo međunarodnih gostiju koji su platiti kotizaciju i došli u Zagreb isključivo radi konferencije. Osobno to smatram velikim uspjehom, jer time je konferencija dobila na internacionalnom značaju” – ističe Franolić.

2

Foto: Marina Franolić i Sanja Čižmar

Konferenciji su nazočili najveći međunarodni i domaći hotelski investitori, a sam njihov dolazak dovoljno govori kako im je Hrvatska kao turistička destinacija zanimljiva za ulaganje. “Velika stvar je što su međunarodni investitori došli na Adria Hotel Forum. To je vrlo indikativno, jer svih ovih godina pozivala sam ih i zanimanje je bilo izrazito slabo, dok su ove godine došli svi. To samo pokazuje kako strani investitori imaju interes za ulaganje u Hrvatsku i u turizam, a to je odličan znak” – izjavila je Franolić.

Ovogodišnjim izdanjem Adria Hotel Foruma, u organizacijskom smislu, zadovoljna je i Sanja Čižmar iz konzultantske kuće Horwath HTL-a i suorganizatorica konferencije Adria Hotel Foruma: “Reakcije panelista i gostiju su odlične, te ističu kako je konferencija organizacijski na razini internacionalne konferencije. Prerasli smo u međunarodni event što je veliki uspjeh” – istaknula je Sanja Čižmar.

Na konferenciju su po prvi puta došli i najveći hotelski investitori, što je dokaz kako je Hrvatska napokon na karti ulaganja i najvećim investitorima, a u prilog tome ide i izjava Takuya Aoyama iz Hayatt International-a: “Što god se dogodilo ovdje, definitivno će imati utjecaj na cijelu hotelsku industriju. Siguran sam kako Hrvatska može napraviti više i bolje, kako bi razvila svoj turistički proizvod. Jako sam uzbuđen što sam ovdje i iskreno planiramo investirati u Hrvatsku” – istaknuo je Takuya Aoyama iz Hayatt International-a.

Na konferenciji je, između ostalog, održan i sastanak s vodećim domaćim i stranim investitorima i s dvije velike konzultantske kuće. Cilj sastanka je ukazati na ključne probleme i prepreke koji koče investicije u turizmu. Taj važan dokument bit će predstavljen javnosti, te predstavnicima Vlade i Ministarstvu turizma. “Izaći ćemo s ključnim izazovima s kojima se susreću investitori u Hrvatskoj u nadi kako će nova Vlada i ministar turizma olakšati poslovanje i investicije u Hrvatskom turizmu. Interes postoji, projekata ima, pa mislim kako je vrijeme da to iskoristimo na sve moguće načine” – zaključila je Marina Franolić.

 

Povezane vijesti: