Strateško partnerstvo FC Bayern Münchena i Istre: Do sada je realizirao sedam od devet velikih aktivnosti

Antički anfiteatar u Puli 8. srpnja po prvi put u povijesti na jedan dan postaje nogometno igralište za spektakulrani sportski događaj u kojem će snage odmjeriti legende minhenskog Bayerna protiv legendarnih...

Antički anfiteatar u Puli 8. srpnja po prvi put u povijesti na jedan dan postaje nogometno igralište za spektakulrani sportski događaj u kojem će snage odmjeriti legende minhenskog Bayerna protiv legendarnih Vatrenih. 

Ovaj turističko zabavni spektakl rezultat je strateškog partnerstva Turističke zajednice Istarske županije i moćnog bavarkog kluba koji je sklopljen prije godinu dana, a koji je sklopljen na tri godine.

Osnovna ideja strateškog partnerstva bila je spojiti dva premium branda putem kojih bi se stvorila identifikacija kvalitete i vrhunskih proizvoda na način umrežavanja marketinških aktivnosti u offline i online segmentu, e-marketingu, socijalnim mrežama te konkretne marketinške kampanje u suradnji s Bayernom. 

Strateško partnerstvo daje Istri prigodu suradnje na devet velikih projekta u marketinškom smislu na godišnjoj razini.

Pametno i logično, svi projekti su pozicionani na način da se odvijaju u periodu koji je Istri bitan za turističku promociju destinacije, tj. zimskim mjesecima i predeszoni.

Do sada je realizirao sedam od devet velikih aktivnosti. 

1.      Odabir i snimanje tri igrača FC Bayern Münchena u svojstvu glavnih testimonijala za turističku promociju destinacije Istre – značajne destinacijske kampanje;

2.     Dolazak i nastup Bayernovih predstavnika na poznatom turističkom sajmu ‘Free’ u Münchenu sa svim pripadajućim promotivnim aktivnostima provedenih na sajmu;

3.     Matchdaypresenter namijenjen vlasnicima, suvlasnicima i strateškim partnerima;

4.     Promocija Istre putem svih kanala u online i offline segmentu uz sve prezentacijske kanale na samom stadionu minhenske Allianz Arene u trajanju od sedam dana;

5.     Matchdaypresenter namijenjen predstavnicima medija;

6.     Komunikacijska kampanja putem svih kanala FC Bayern Münchena u vrijednosti od 150 tisuća eura;

7.      Paket ulaznica za potrebe promocije destincije Istre na stadionu minhenske Allianz Arene,

Preostala dva, koji su ujedno i najvažniji projekti – godišnji workshop/radionica FC Bayern Müenchena (u planu od 25. – 27. lipnja) te završetak prve godine suradnje koja će biti okrunjena na najbolji mogući način – dvobojom legenda: Vatreni vs. FC Bayern München.

FC Bayern München je 4. najvredniji klub na svijetu i jedan od glavnih brendova u Njemačkoj, a ključna riječ je tržište. Naime, Njemačka je naše najznačajnije i najveće emitivno tržište, a unutar Njemačke, Bavarska svakako ima najveći udio. Tako da strateško partnerstvo FC Bayern Münchena i Istre, svakako predstavlja najveći i najznačajniji marketinški projekt u turizmu, a za Istru strateški projekt u pozicioniranju destinacije

Legende FC Bayern Münchena protiv legenda Vatrenih u antičkoj pulskoj Areni

Revijalna utakmica počinje u 20 sati uz zabavni program i prateću animaciju, a ulaznice se već mogu kupiti u pretpodaji na ticketshop.hr, na svim Tisak media prodajnim mjestima te na blagajni ispred Arene na dan eventa.

Atraktivni turnir odigrat će se na malonogometnom terenu veličine 40 puta 20 metara koji će biti postavljen u parteru Arene.

U prvom djelu spektakla održat će se prezentacije svih ekipa – po dvije ekipe Vatrenih i dvije Bayerna, nakon čega će uslijediti ždrijeb turnirskog nadmetanja te mini revijalna utakmica mališana. Turnir će započeti dvjema polufinalnim utakmicama između ekipa legendarnih Vatrenih te Bayernovih legenda. Pobjednici iz ta dva susreta nadmetat će se za prvo, a poražene ekipe za treće mjesto.  

Iako se momčadi još sastavljaju, od poznatih igrača s Bayernove će strane nastupiti: Ivica Olić, Paulo Sergio, Giovane Elber, Martín DeMichelis, Luca Toni, Klaus Augenthaler, Marcel Witeczek, dok od strane Vatrenih snage će odmjeriti: Stipe Pletikosa, Robert Jarni, Ivan Klasnić, Marjan Mrmić, Ardian Kozniku, Petar Krpan, Ognjen Vukojević i drugi.

Foto: TZ Istra / Naslovna fotografija: TZ Istra / Ilustracija: HrTurizam.hr


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN