Sutra počinju Dani poslova u turizmu u Osijeku

„Dani poslova u turizmu“ zajednički je projekt Ministarstva turizma, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Hrvatske udruge poslodavaca – Udruge ugostiteljstva i turizma koji već...

„Dani poslova u turizmu“ zajednički je projekt Ministarstva turizma, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Hrvatske udruge poslodavaca – Udruge ugostiteljstva i turizma koji već četvrtu godinu okuplja brojne poslodavce iz turističkog sektora i nezaposlene zainteresirane za rad u turizmu i ugostiteljstvu.

Također, to je i prilika da brojni poslodavci predstave otvorena radna mjesta i povežu se s nezaposlenim osobama koje se na jednom mjestu mogu informirati o mogućnostima za zapošljavanje i razvoj karijere u turizmu.

U svim gradovima, uz neposredno predstavljanje 85 poslodavaca koji ove godine nude preko 9.000 radnih mjesta, održat će se i popratni program u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, HUP Udruge ugostiteljstva i turizma te Ministarstva turizma.

Radionice u sklopu popratnog programa namijenjene su učenicima završnih razreda srednjih strukovnih škola, a usmjerene su na predstavljanje mogućnosti zapošljavanja, edukacije i usavršavanja kod konkretnih poslodavaca te predstavljanje centara kompetentnosti.

Dani poslova u turizmu u Osijeku, Zagrebu i Splitu

„Dani poslova u turizmu“ održat će se u petak, 17. siječnja, u Sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku s početkom u 10 sati, 22. siječnja od 9 sati na zagrebačkom Velesajmu, a 31. siječnja u Športskom centru Gripe u Splitu s početkom u 9 sati.

Također, 17. siječnja u 13 sati na Fakultetu Agrobiotehničkih znanosti u Osijeku održat će se i „Regionalna konferencija tržišta rada Slavonije, Baranje i Srijema“ s temom „Suradnja jedinica lokalne uprave i poslodavaca s Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava“.

Na konferenciji će ministar Josip Aladrović sa suradnicima predstaviti novosti u mjerama aktivne politike zapošljavanja, ukidanje kvotnog sustava za zapošljavanje stranaca i rad Europskog socijalnog fonda dok će Ministar Gari Cappelli sa suradnicima predstaviti projekt „Regionalni centri kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u sektoru turizma i ugostiteljstva“.

Više informacija o „Danima poslova u turizmu“ možete pronaći OVDJE.

Povezane vijesti: