Sve marine unutar ACI postale su nositelji ISO certifikata

Stalno pričamo i ističemo kako je kvaliteta usluge i proizvoda u turizmu ključna, te kako se moramo fokusirati na kvalitetu, a ne na masovnost. A jedan od prvih preduvjeta...

Stalno pričamo i ističemo kako je kvaliteta usluge i proizvoda u turizmu ključna, te kako se moramo fokusirati na kvalitetu, a ne na masovnost.

A jedan od prvih preduvjeta je upravo kvalitetna infrastruktura, od smještajnih kapaciteta, uređenja turističkih destinacija, sadržaja, a tako i marina, kada pričamo o nautičkom turizmu.

Upravo iz gore navedenog, veseli vijest kako su u srpnju sve marine unutar ACI-a postale nositelj čak tri ISO certifikata. I to ISO 9001:2015 sustava upravljanja kvalitetom, ISO 14001:2015 sustav upravljanja okolišem te ISO 50001:2011 za sustava upravljanja energijom,.U tijeku je također i uvođenje četvrtog koji se odnosi na informacijsku sigurnost (27001:2013). Dodatno priznanje ACI-ju za održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom su i „Plave zastave“ koje su ove godine dodijeljene u čak 18 ACI marina.

Inače, dnevna potrošnja nautičara u 2017. iznosi u prosjeku 126 eura po danu, te je za 40 posto veća od dnevne potrošnje prosječnog hrvatskog turista. Trećinu tog iznosa nautičari troše na ugostiteljske usluge, sport, zabavu i kulturu, što jasno govori da kroz nautiku možemo izgrađivati i sve druge oblike turizma i iz zemlje sezonskoga turizma izrasti u destinaciju cjelogodišnjeg turizma.

ACI : Poslovni rezultati u prvih devet mjeseci više nego uspješni

U prvih devet mjeseci 2018. godine poslovni prihodi Adriatic Croatia International Club-a ( ACI ) porasli su za 11% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i iznose 173,7 milijuna kuna. Prihodi od usluge godišnjeg veza porasli su za 8%, od mjesečnog veza za 12%, od dnevnog veza za 6%, od usluge zakupa za 17%, od ostalih usluga pruženih nautičarima za 16% dok su ostali poslovni prihodi porasli za 184%.Najveći porast poslovnih prihoda u odnosu na usporedni period ostvarile su ACI marine Dubrovnik, Veljko Barbieri (Slano), Split te Korčula. Ukupni rashodi smanjeni su za 1%.

Foto: ACI

U promatranom razdoblju Društvo je ostvarilo pozitivan bruto financijski rezultat u iznosu od 48,2 milijuna kuna što čini povećanje od 14,7 milijuna kuna ili 44% u odnosu na usporedni period. EBITDA je povećana za 22% i iznosi 88,3 milijuna kuna. Fizički pokazatelji godišnjeg veza ostali su na razini prošle godine pa je tako na dan 30.09.2018. godine u ACI marinama boravilo 3.416 plovila, dok je na dnevnom vezu ostvarena 91 tisuća brod dana što predstavlja pad od 8% u odnosu na isti period prethodne godine. Za mjesečni vez se u izvještajnom periodu ostvarilo povećanje od 10% u brod mjesecima.

Tijekom 2018. godine ACI d.d. prvenstveno je usmjeren na podizanje kvalitete pružanja usluga i u tom cilju provodi niz većih i manjih investicijskih ulaganja. Kvaliteta pružanja usluga potvrđena je i kroz dodjelu nagrada HTZ – Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku u kojoj su marine Dubrovnik i Split ove godine primile nagradu u kategoriji najbolje srednje marine (2. i 3. mjesto).” ističu iz ACI-a.

Investicijski ciklus u podizanje kvalitete

Najznačajniji investicijski projekt je kompletna rekonstrukcija ACI marine Rovinj, čije otvaranje se planira do konca 2018. godine, a predstavljat će najsuvremeniju marinu na Jadranu koju obilježavaju prvenstveno sigurnost, luksuz, napredne tehnologije i naravno, vrhunska ljepota arhitektonske vizure.

Kako ističi iz ACI-a, započeti investicijski ciklus slijedi i sa rekonstrukcijom ACI marine Korčula u 2019. za koju je u tijeku izrada glavnog i izvedbenog projekta, a u kojem cilju je i kupljeno zemljište sa zgradom pokraj ACI marine Korčula u vrijednosti od 4,7 milijuna kuna. Od ostalih značajnijih ulaganja u izvještajnom periodu ističu se rekonstrukcija platoa servisnog mula te nabavka 30 tonske dizalice u ACI marini Pomer, u vrijednosti od 3,1 milijun kuna, produženje gatova u ACI marini Pula, u vrijednosti od 1,3 milijuna kuna, rekonstrukcija kompletnog bazenskog postrojenja u vrijednosti od 856 tisuća kuna u ACI marini Dubrovnik te izgradnja dodatnog parkirališta u vrijednosti od 173 tisuće kuna. Ovu sezonu s radom je započelo i sidrište u uvali Vozarica i Srednja Draga u blizini ACI marine Skradin čime su nautičarima stavljeni na raspolaganje dodatni kapaciteti za privez plovila duljine do 15 metara.

POVEZANA VIJEST:

/// ZIZOO: HRVATSKA JE I DALJE NAJPOŽELJNIJA DESTINACIJA ZA JEDRENJE I ODMOR NA BRODU

/// IZRAČUN NAKNADA BORAVIŠNE PRISTOJBE ZA NAUTIČARE U 2019. GODINI

/// PREDSTAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA „STAVOVI I POTROŠNJA NAUTIČARA U HRVATSKOJ – TOMAS NAUTIKA JAHTING 2017.“

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN