Tečaj za „Certificirane vodiče interpretatore“ u Istri

Turistička zajednica Općine Vrsar u okviru projekta “Uživam tradicijo” organizira certificirani tečaj za vodiče interpretatore, licenciran od strane Interpret Europe (Europska organizacija za interpretaciju baštine).   Tečaj  za osposobljavanje...

Turistička zajednica Općine Vrsar u okviru projekta “Uživam tradicijo” organizira certificirani tečaj za vodiče interpretatore, licenciran od strane Interpret Europe (Europska organizacija za interpretaciju baštine).  

Tečaj  za osposobljavanje vodiča interpretatora  održat će se u Vrsaru u ožujku i travnju 2019. godine, a voditeljica tečaja je Iva Silla, certificirana trenerica vodiča interpretatora za organizaciju Interpret Europe. 

Tečaj je namijenjen turističkim vodičima, muzejskim vodičima, djelatnicima parkova prirode i svima onima koji imaju priliku osobno predstavljati baštinu posjetiteljima. Tijekom tečaja polaznici će se upoznati sa sredstvima interpretacije i usvojiti tehniku kreiranja interpretativnih govora i šetnji koje posjetitelje povezuju s baštinom, pružaju im nove doživljaje, te pomažu u stvaranju uspomena.

Za sve koji žele nadograditi vještine predstavljanja kulturne i prirodne baštine metodama i tehnikama interpretacijskog vođenja, za sve ustanove koje brinu o baštini, a žele pomoći svojim zaposlenicima da uspješnije prenesu vrijednost svoje građe posjetiteljima, 40-satni tečaj za vodiče interpretatore je nezaobilazna postaja na putu prema tim ciljevima. 

Trening se provodi u okviru projekta“Uživam tradicijo” i sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj, čime je osigurano besplatno sudjelovanje polaznicima tečaja. 

Vrijeme i mjesto održavanja: 29. – 31.3.2019.; 6.- 7.4.2019., Vrsar. Više informacija o tečaju i prijavni obrazac nalaze se OVDJE 

Vijesti: