Za strane goste koji su ostvarili barem jedno noćenje u Zagrebu osigurano testiranje

Turistička zajednica grada Zagreba je za sve strane posjetitelje koji su ostvarili barem jedno noćenje u Zagrebu osigurala testiranje putem svog Centra za posjetitelje na Trgu bana Josipa Jelačića...

Turistička zajednica grada Zagreba je za sve strane posjetitelje koji su ostvarili barem jedno noćenje u Zagrebu osigurala testiranje putem svog Centra za posjetitelje na Trgu bana Josipa Jelačića 11.

Počevši s vikendom 10. travnja, Turistička zajednica grada Zagreba će omogućiti testiranje za strane goste pored Centra za posjetitelje (Europski trg). Tako će se svi posjetitelji koji su u Zagrebu ostvarili najmanje jedno noćenje, moći uz prethodnu najavu, testirati i subotom i nedjeljom.

Testiranja će se provoditi u sanitetskom vozilu, a termin je potrebno dogovoriti uz prethodnu najavu najmanje 24 sata putem telefona ili email-a. Rezultati antigenskih testova mogu se dobiti unutar 15 minuta od uzimanja uzorka dok se na rezultate PCR testa čeka do 24 sata od uzimanja uzorka.

S obzirom na zahtjevna vremena u kojima se nalazimo, odlučili smo dodatno olakšati gostima  posjet Zagrebu odnosno potrebna testiranja na koronavirus te time, još jednom poslati poruku o našem gradu kao sigurnoj i odgovornoj destinaciji. Naime, u vrijeme pandemije posebnu pažnju posvećujemo sigurnosti jer putnici prvenstveno traže visoke sigurnosne standarde, kvalitetu i putovanje bez rizika”, izjavila je direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld.

Kako je vikendima testiranje u Zagrebu teže sprovesti, TZGZ želi svojim posjetiteljima osigurati i tu mogućnost pa će se tako ista odvijati subotom, nedjeljom, blagdanima te neradnim danima od 10 do 18 sati. 

Posebno zahvaljujem Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Ministarstvu turizma i sporta RH na podršci ovom projektu te pozdravljam napore u provedbi procjepljivanja stanovništva, kao i provođenje nacionalnog sigurnosnog protokola MINTS-a  – Safe Stay in Croatia. Smatram kako ovakvi koraci omogućuju siguran boravak naših gostiju te imaju važnu ulogu u pozicioniranju Zagreba kao odgovorne destinacije“, zaključila je Bienenfeld.

Detaljnije informacije o ovoj usluzi dostupne su na: www.infozagreb.hr/korona-virus

Na navedenoj stranici mogu pronaći i sve relevantne informacije o koronavirusu kao i mogućnosti testiranja gostiju za područje Zagreba u hotelima, javnim i privatnim ustanovama, s podacima o radnom vremenu, vrstama testova na covid-19 kao i cijenama testiranja.

Foto: J. Duval, TZGZ / Ilustracija HrTurizam.hr

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN