Tihomir Orešković na Adria Hotel Forumu pozvao investitore da ulažu u hrvatski turizam

Otvoren Adria Hotel Forum u Zagrebu

 

Brojni, nadamo se, budući investitori u turizmu i hotelski djelatnici okupili su se u Zagrebu na  međunarodnoj hotelsko investicijskoj konferenciji ADRIA HOTEL FORUM. Ovaj forum okuplja preko 50 sudionika panel diskusija, a važnost konferencije potvrđuje i činjenica kako na njoj sudjeluju čak i potpredsjednici najvećih svjetskih investicijskih fondova, koji ulažu u hotele, kao i globalne hotelske kompanije.

Na globalnoj razini, investicije u hotelskoj industriji pokazuju samo pozitivne uzlazne trendove što nam se nudi kao prilika koju moramo iskoristiti i privući nove investicije u Hrvatskom turizmu, rekla je između ostalog osnivačica i organizatorica Adria Hotel Foruma Marina Franolić.

„ Svi gosti koji dođu u Hrvatsku hvale je kao prekrasnu zemlju s velikim prirodnim ljepotama i mogućnostima, no ono što je važno, kapital ne ide tamo gdje je lijepo, nego ide tamo gdje ima svoju svrhu. Svrha kapitala je da se uloži i da se u razumnom roku postigne povrat investicije. Što je rok kraći i uspješniji, investicije su sve veće“ – izjavila je Marina Franolić.

Konferencija svakako nije mogla proći bez novoizabranog ministra turizma, koji je istaknuo kako je turizam u Hrvatskoj jedan je od najpropulzivnija gospodarska djelatnost, te kako su investicije i inovacije u hotelskom sektoru zasigurno jedna od najvažnijih čimbenika razvoja i jačanja konkurentnosti hrvatskog turizma.

„ Jedan od strateških ciljeva hrvatskog turizma upravo je kontinuirano povećanje udjela hotela, te podizanje kvalitete smještaja. Moramo stvoriti bolje uvjete za poslovanje kroz olakšavanje i ubrzavanje administrativnih procesa, čime bi se moglo privući još više ulagača. Moramo do kraja omogućiti privatizaciju državnih poduzeća, riješiti pitanje turističkog zemljišta i približiti uvjete poslovanja konkurentnim destinacijama“ – izjavio je ministar turizma Anton Kliman na otvaranju konferencije.

adf2

Ovu značajnu hotelsko investicijsku konferenciju otvorio je premijer Republike Hrvatske Tihomir Orešković, te svojim dolaskom dao na značaju turizmu kao jednom od najzdravijih i najvažnijih gospodarskog sektora u Hrvatskoj, što je dobra poruka i nazočnim investitorima.

„Čast mi je što Zagreb i Hrvatska imaju priliku ugostiti najbolje svjetske turističke djelatnike, a posebno mi je drago što su tu i brojni investitori, oni koji ulažu u Hrvatsku i oni koji o tome tek razmišljaju. Turizam je najkonkurentniji sektor naše ekonomije, ali za konkurentnost na međunarodnom tržištu potrebno je kontinuirano pratiti nove trendove, prilagođavati se tržištu i osluškivati njegove potrebe. Tržište i potrebe turista stalno se mijenjaju. Turizam u Hrvatskoj, kao gospodarski sektor, svakako je jedan od najvažnijih sektora, jer čini gotovo 20% ukupnog BDP-a. Imamo jedinstvenu prirodu i bogatu kulturnu baštinu, te smo uvjereni u naš potencijal. Želimo stvoriti pozitivnu investicijsku klimu i vjerujemo kako će to ulagači prepoznati i ulagati kako u Hrvatsku tako i u turizam“ – istaknuo je premijer Orešković, te dodao kako Hrvatska ima jako puno za ponuditi i pozvao investitore da ulažu u Hrvatski turizam.

Međunarodna hotelsko investicijska konferencija Adria Hotel Forum nastavlja sa zanimljivim panelima i predavanjima, a cijeli program i raspored događanja kroz dva dana pogledajte na sljedećem linku www.adria-forum.eu .

Turistički portal HrTurizam je ponosni medijski partner Adria Hotel Foruma.

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN