Tomislav Kovačević novi ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera

Na natječaj za novog ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera javilo se 13 kandidata, a stručno povjerenstvo Ministastva zaštite okoliša i energetike kao najboljeg kandidata za novog ravnatelja nacionalnog parka Plitvička...

Na natječaj za novog ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera javilo se 13 kandidata, a stručno povjerenstvo Ministastva zaštite okoliša i energetike kao najboljeg kandidata za novog ravnatelja nacionalnog parka Plitvička jezera imenovao je Tomislava Kovačevića, dosadašnjeg direktora LAG-a Lika te predsjednika Mreže za održivi razvoj Hrvatske.

Nacionalnom parku Plitvička jezera svakako treba reset i novu paradigmu u vođenju te je žalosno da nam UNESCO mora prijetiti oduzimanjem zaštite jer se nedovoljno brinemo o istom. Imati takav prirodni dragulj, a mi ga zbog ne strateškog i održivog razvoja svjesno uništavamo je tragedija. Divlja gradnja, ispuštanje fekalija, prevelika posjećenost itd… samo su neki nevjerojatni problemi koji nisu od jučer, nego traju godinama. U svakom slučaju, iskreno se nadam kako za Plitvička jezera, naš prirodni biser dolaze bolja vremena, tko god bio na čelu Nacionalnog parka.

Spomenuto imenovanje je podignulo puno političke bure što možete vidjeti po raznim medijima, no stalno pričamo kako je potrebno što više struke i iskusnih pojedinaca koji imaju što pokazati u svojem poslovnom životopisu. Ne formu, nego sadržaj u svim segmentima. Ne ulazeći u političke sfere i način izbora novog ravnatelja, ono što svakako znam i što je vidljivo kroz rad LAG-a Like, da je g. Kovačevića od “ničega” napravio jedan od najboljih LAG-ova u Hrvatskoj i to još u Lici te pokrenuo razvoj ruralnog turizma tog kraja,što govori samo za sebe. Među ostalim, najbolji životopis svake osobe je onaj praktični tj. što je netko konkretno napravio u svojem poslovnom životu, a što je sve LAG Lika napravila na čelu s g.Kovačevićem pročitajte dolje u prilogu, te presudite sami.

ODLIČNA NOVA SURADNJA! RAZVOJ ZDRAVSTVENOG TURIZMA U LICI

NOVA ODLIČNA PRIČA IZ LIKE I PRAVI PRIMJER RAZVOJA TURIZMA! PREDSTAVLJENA GASTRONOMSKA PONUDA GASTRO LIKA

LAG LIKA KAO ODLIČAN PRIMJER STRATEŠKOG RAZVOJA I BRENDIRANJA LIKE KAO AUTOHTONE TURISTIČKE DESTINACIJE

U LICI OSNOVAN PRVI TURISTIČKI KLASTER LIKA DESTINATION

VELIKI ISKORAK ZA TURIZAM U LICI! NP PLITVIČKA JEZERA NA TURISTIČKIM SAJMOVIMA PROMOVIRATI ĆE CIJELU DESTINACIJU

Vijesti: