Travel+Leisure: Otok Hvar i dalmatinski otoci na listi najboljih otoka u Europi

Otok Hvar i dalmatinski otoci ponovno su se visoko pozicionirali na listi najboljih otoka u Europi i u fokusu globalnih medija.  Ovoga puta, ugledni američki mjesečni časopis Travel+Leisure, Hvar...

Otok Hvar i dalmatinski otoci ponovno su se visoko pozicionirali na listi najboljih otoka u Europi i u fokusu globalnih medija. 

Ovoga puta, ugledni američki mjesečni časopis Travel+Leisure, Hvar i okolne otoke istaknuo je kao jednu od najboljih europskih otočkih destinacija. Hvaru, koji je već niz godina na svjetskoj turističkoj mapi prepoznat kao sjajan odabir za obilaske otoka, popularni island hopping, ovo je još jedna potvrda izvrsnosti destinacije kao i velika besplatna reklama. 

Svake godine, povodom dodjela nagrade „World’s Best“ magazina  Travel+Leisure, njihovi čitatelji daju glasove za svoje omiljene destinacije, temeljeći ih na prirodnim i kulturnim atrakcijama, ponuđenim aktivnostima, plažama, hrani, srdačnosti i sveukupnoj vrijednosti. 

Hvar se tako pozicionirao na visoko sedmo mjesto najboljih europskih otoka, ispred Mallorce, Sardinije, Malte, Ischie i drugih. Uredništvo magazina Travel+Leisure, koji je, uz National Geographic Traveler i Conde Nast Traveler, jedan od najutjecajnijih časopisa za putovanja na svijetu, odlučilo je na ovu listu staviti 15 otoka, ističući kako je europsku kulturu, povijest i hranu najljepše je doživjeti na ovim otocima. 

“Hvar je u ovog puta prepoznat po širini svoje ponude i najvišim turističkim kriterijima koje nudi posjetiteljima. Turisti iz Sjedinjenih Američkih Država vrlo su prisutni u ukupnoj strukturi ostvarenih dolazaka i noćenja. U prvih šest mjeseci 2019. godine, gosti iz SAD-a su drugi na listi inozemnih gostiju u gradu Hvaru, odmah iza gostiju iz Ujedinjenog Kraljevstva, s gotovo 15 posto u strukturi inozemnih gostiju” istaknuo je Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara.

Na prvome mjestu, prema glasovima posjetitelja, nalazi se grčki otok Milos.

PRILOG: The Top 15 Islands in Europe

Povezane vijesti: