Tri hrvatske fotografije u službenom kalendaru Svjetske meteorološke organizacije za iduću godinu

Svjetska meteorološka organizacija (WMO) u utorak je objavila pobjednike izbora za kalendar za 2020. godinu. Među dobitnicima našle su se čak 3 hrvatske fotografije, od njih 14 sveukupno. Time...

Svjetska meteorološka organizacija (WMO) u utorak je objavila pobjednike izbora za kalendar za 2020. godinu. Među dobitnicima našle su se čak 3 hrvatske fotografije, od njih 14 sveukupno.

Time su najviše pobjeda odnijeli hrvatski fotografi, prenosi HRT

“Gone with the Bura”, Aleksandar Gospić

U kalendaru koji će biti dostupan na svim kontinentima naći će se i fotografije „Gone with the Bura“ fotografa Aleksandra Gospića koja je snimljena u Ražancu, „Two Rainbows“ Miroslave Novak, fotografirana u općini Pribislavec u Međimurju, i „Sunset Lenticular Clouds“ Danijela Palčića, snimljena na Pagu.

“Two Rainbows”,

Četrnaest dobitničkih fotografija izabrano je iz izbora od ukupno 75 fotografija, a odabir se bazirao na glasovima birača i posebnom sudu meteorologa i fotografa koji su pri odlučivanju promišljali i o geografskoj zastupljenosti fotografija te meteorološkoj zanimljivosti i relevantnosti tematike „Svjetskog meteorološkog dana 2020. godine: Klima i voda“.

“Sunset Lenticular Clouds”, Danijel Palčić

Zanimljivo je napomenuti kako su se i među prošlogodišnjim pobjednicima, kao i u samom kalendaru, našla četiri hrvatska fotografa.

U svakom slučaju radi se o odličnoj promociji Hrvatske kroz kalendar koji će se gledati diljem svijeta.

Ove tri fotografije, u slučaju da autori daju svoj pristanak, mogu biti u konkurenciji za kalendar DHMZ-a za 2020. godinu.

Izvor / foto: Hrvatska radiotelevizija; World Meteorological Organization

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN