Pokrenuta odlična inicijativa besplatnog vođenja za građane u cijeloj Hrvatske – Upoznaj svoju zemlju

Foto: DRUŠTVO TURISTIČKIH VODIČA DUBROVNIK

U sklopu projekta ‘Upoznaj svoju zemlju’ Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske ( ZDTVH ), uz potporu Hrvatske turističke zajednice, će povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske,  dana 14. siječnja 2018.godine (nedjelja) s početkom u 12:00 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a.

Konkretno, radi se o organizaciji besplatnih vođenja od strane lokalnih turističkih vodiča u svakom gradu, a sva vođenja uz turističke vodiče početi će u isto vrijeme. Vođenja su namijenjena lokalnom stanovništvu kako bi upoznali svoj grad te postali ambasadori hrvatskog turizma, ali naravno i svi posjetiteljima i turistima.

Do sada su se ovoj odličnoj inicijativi priključilo 30 gradova,  a iskreno se nadam kako će se uključiti svi gradovi jer se radi o izrazito važnoj temi, upoznavanja svojeg grada i pretvaranje građana u ambasadore hrvatskog turizma.  „Na ovaj način želimo građanima dati jedan poseban poklon diljem Hrvatske, čestitati Dan međunarodnog priznanja Hrvatske i ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled kao i važnost zaštićenih lokaliteta. U svjetlu novog Zakona o pružanju usluga u turizmu kojim su implementirane europske direktive, zaštićeni lokaliteti su jedina područja na kojima povijest i kulturnu baštinu i nacionalni identitet mogu predstavljati jedino turistički vodiči educirani u RH“ istaknula je Kristina Niuć Prka, predsjednica Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske te dodala kako se nada da će se inicijativi priključiti svi gradovi od Slavonije, preko Zagreba, Like, Kvarnera, Istre, Dalmacije do Dubrovnika. “Turistički vodiči interpretiraju kulturu baštinu, a upravo kulturna baština je ono što nas izdvaja od globalizacije.” zaključuje Nuić Prka.

Upoznajte svoj grad i budite ambasadori hrvatskog turizma

Odlična turistička priča i jako važan segment u mozaiku našeg turizma koji smo apsolutno zanemarili. Grad su ljudi, pa tako i domaći ljudi su turizam i najbolji ambasadori hrvatskog turizma. Lokalno stanovništvo daje ritam i puls destinaciji, a gosti žele upoznati nas i našu kulturu življenja, običaje, naše priče… jer upravo je to sama esencija turizma.

Ambasador hrvatskog turizma je osoba koja je ponosna na našu zemlju, povijest, običaje, kulturu, naslijeđe, uspjehe – ponosna što je Hrvat. Ambasador hrvatskog turizma je osoba koja promovira svoju tradiciju i svoj kraj, koja poštuje samog sebe, jer ako ne poštujemo sami sebe neće nas poštivati niti drugi. Ambasador hrvatskog turizma može biti svatko, možete biti i Vi. Kada Vas gost pita što mogu vidjeti u Vašem gradu budite spremni uputiti ih u sve lokalne priče. Ispričajte mu priču o svojoj tradiciji, kulturi i običajima. Preporučite mu odlične turističke priče koje može doživjeti u Vašem gradu ili okolici. Također, kako bi bili ambasador hrvatskog turizma ne morate biti i turistički djelatnik. Ako Vas gosti na ulici pitaju za savjet, sigurno se možete pohvaliti nekim lokalnim turističkim pričama ili ga bar uputite do turističke zajednice u gradu.

Upoznajte svoj grad i sve skrivene priče koje priča. Vjerujte mi, ugodno će te se iznenaditi. Budite turist u vlastitom gradu kako bi ga što bolje doživjeli i samim time tu priču i doživljaj prepričali našim turistima. Budimo ponosni na naš identitet, povijest, baštinu, kulturu jer se svakako imamo čime ponositi.

Budite ambasadori hrvatskog turizma, pričajte priče.

Povezana vijest:

JE LI NAM STALO DO PRIČE KOJU PRIČAMO NAŠIM TURISTIMA?

BUDITE DOMAĆINI U OBITELJSKOM SMJEŠTAJU, A NE AGENTI ZA NAJAM NEKRETNINA

OTVOREN JE NATJEČAJ ZA AMBASADORA HRVATSKOG TURIZMA – PRIJAVITE SE!


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN