TZ općine Baške objavila seriju novih promotivnih videa

Turistička zajednica općine Baška objavila je seriju novih promotivnih videa. Jedan glavni video kojim pozivaju da ih gosti upoznaju, te šest kraćih videa segmentiranih u šest kategorija, a koji...

Turistička zajednica općine Baška objavila je seriju novih promotivnih videa.

Jedan glavni video kojim pozivaju da ih gosti upoznaju, te šest kraćih videa segmentiranih u šest kategorija, a koji pričaju svaki svoju priču. Od povijesti, prirode, plaža, gastronomije, aktivnog turizma i ribarskih dana.

Glavni video se sastoji od dijelova manjih segmentiranih videa, ali ne sa svim kadrovima, tako da svaki kratki video ipak ima više kadrova i jedinstven je svaki za sebe. Svakako treba pohvaliti ovakav način produkcije videa, da se uz jedan glavni video, naprave i kraći koji su segmentirani po turističkim proizvodima. Iako, moram priznati da mi nedostaje priče u kraćim video materijalima, te bi svakako savjetovao da se u manjim video materijali ipak posveti malo više pažnje i ispriča zaokružena priča, a da nije samo mozaični video.

#VisitBaška: Get to know us…
#VisitBaška: History
#VisitBaška: Nature
#VisitBaška: Sea & Beaches
#VisitBaška: Gastronomy
#VisitBaška: Fishermen’s Day
#VisitBaška: Outdoor

Svaki turistički djelatnik u Baškoj trebao bi podijeliti ove video materijale 

Svi koji se bave turizmom u Baškoj trebali bi podijeliti ove video materijale na svojim web stranicama, newsletter kampanjama i društvenim mrežama, te tako se uključiti u dodatnu promociju destinacije. Svima je to u interesu, a promotivni materijali upravo tome i služe. Tako dodatno pojačavate promociju i cijela destinacija raste. Ukoliko imate goste za koje znate njihove motive dolaska i što ih zanima, napravite posebnu promociju gdje recimo uz Outdoor video, napravite i dodanu vrijednost kroz članak. Što sve destinacija nudi za aktivni turizam, gdje su bike staze, sportski objekti itd… zaokružite cijelu priču s dodatnim informacijama. Vi ste ambasadori vaše destinacije. Ako vi ne pričate priču o svojoj destinaciji, tko će?

Odlična predsezona u Baškoj 

Prema podacima sustava eVisitor, koji evidentira promet prijavljenih turista, u razdoblju 01.01.-31.10.2018. godine ukupno je ostvareno 180.387 dolazaka te 1.006.627 noćenja. U usporedbi s prošlom godinom, broj dolazaka porastao je za 5%, dok se broj noćenja povećao za 1,25%.

Najveći broj noćenja u razdoblju 01.01.-31.10.2018. ostvaren je u objektima u domaćinstvu 446.020 (1% manje), zatim u kampovima 274.933 (+2,5%), slijedi broj noćenja u hotelskom smještaju 209.715 (+3,3%), a u ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj 75.959 (+5,5%) noćenja.

Za ove odlične rezultate osobito je bitno povećanje turističkog prometa u pred i posezoni, ističu iz TZ Baške te dodaju kako je značaj manifestacija i razvoj specifičnih turističkih proizvoda u Baški, posebice u razdoblju van glavne ljetne sezone, pokazao se kroz rezultate zabilježenih posjeta i noćenja.

U prvih 5 mjeseci ostvareno je 93.375 noćenja što je čak 34% više noćenja. U rujnu je ukupno ostvareno 131.417 noćenje ili 12%. više, a u  listopadu 18.552 noćenja odnosno 2% više. “Upravo je na našoj najvažnijoj manifestaciji u listopadu, Baška Outdoor Festivalu, ostvaren povijesni rezultat, prvo milijunto noćenje” zaključuju iz TZ Baške.

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN